avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... In cate zile trebuie sa raspunda unei solicitari o ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

In cate zile trebuie sa raspunda unei solicitari o institutie publica? (cfm carei legi)

Buna ziua
Vreau sa adresez o solicitare unei sectii de politie si Administratiei Domeniului Public Sector 6: in cate zile de la depunerea solicitarii trebuie sa primesc un raspuns si conform carei legi?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 08:43, 24 Aprilie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns
Potrivit OG nr.27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor si nu a Legii nr.554/2004 , o institutie publica este obligata sa va raspunda in 30 de zile de la data înregistrării petiţiei ;)
Iar daca solicitarea se refera la o informatie publica, atunci se aplica termenele din legea 544/2001:)
Art. 7.
(1) Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda in scris la solicitarea informatiilor de interes public in termen de 10 zile sau, dupa caz, in cel mult 30 de zile de la inregistrarea solicitarii, in functie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrarilor documentare si de urgenta solicitarii. In cazul in care durata necesara pentru identificarea si difuzarea informatiei solicitate depaseste 10 zile, raspunsul va fi comunicat solicitantului in maximum 30 de zile, cu conditia instiintarii acestuia in scris despre acest fapt in termen de 10 zile.
(2) Refuzul comunicarii informatiilor solicitate se motiveaza si se comunica in termen de 5 zile de la primirea petitiilor.
(3) Solicitarea si obtinerea informatiilor de interes public se pot realiza, daca sunt intrunite conditiile tehnice necesare, si in format electronic.
Ce vreau de fapt de la cele doua institutii:
1. de la ADP sector 6 - am solicitat regulamentul de inchiriere/metoda de atribuire/functionare a locurilor de parcare din Sectorul 6; de asemenea am depus o cerere pentru un loc de parcare acum 2 luni si nici pana acum nu am primit un raspuns (fie el si negativ)
2. am facut o plangere la o sectie de politie impotriva a doi agenti din cadrul sectiei respective si vroaim sa stiu in cat timp ar trebui sa-mi dea raspunsul;
Multumesc

Alte discuții în legătură

Raspuns la cerere/solicitare croberta croberta Am inteles ca recent, s-au stabilit noi termene de raspuns la o solicitare, mult mai mici decat cele pana acum. Care e legea care reglementeaza acest lucru ? (vezi toată discuția)
Plangere la sectia de contencios administrativ shoni17 shoni17 Buna ziua, Va rog sa descrieti procedura de inaintare a unei plangeri la sectia de contencios administrativ in legatura cu refuzul tacit de a raspunde la o ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de lipsa unui raspuns la o reclamatie in termenul legal dunamis1978 dunamis1978 Buna ziua. Am facut o reclamatie la o institutie publica care solutioneaza neintelegeri intre furnizori de servicii si clienti si au trecut 53 de zile de la ... (vezi toată discuția)