Am o nelamurire in legatura cu interpretarea unui articol din ROI.
Tin sa va precizez urmatoarele:
sunt angajata la o societate de asigurari. Am ajutat un coleg ( agent de asigurare, fara carte de munca ) la incheierea unei polite, in sensul ca am completat aceasta polita deoarece agentul nu a putut sa fie prezent la aceasta intalnire.
Asi vrea sa stiu daca, prin prisma urmatorului articol, se poate intruni comisia de disciplina pentru a primi o sanctiune disciplinara. Articolul este:
i) favorizarea unor parteneri (client, intermediari de asigurari etc.) în scopul obţinerii unor avantaje
Tin sa precizez ca aportul meu la incheierea acestei polite a fost referitor doar la completarea politei, nu la recrutarea clientului sau transferul acestuia din portofoliul unui angajat (care lucreaza fara comision) in portofoliul unui agent.
Va multumesc,
Este adevarat ca situatia expusa nu se incadreaza la "favorizare",parerea mea.
Argumente logice? Cata vreme nu ati prejudiciat interesele asiguratorului,nu ati adus atingere portofoliului celorlalti colegi...
Intrebarea este daca functia pe care o detineti este de inspector,situatie in care raspunsul este simplu:da!
Doresc sa evidentiez si un alt aspect,privitor la semnatura.Daca imi permiteti un sfat,poate ar fi bine sa acceptati o eventuala sanctiune disciplinara.Nu ati dori sa vi se retina o culpa...inteleg ca ati semnat in numele agentului.
Succes!
buna seara,
in primul rand vreau sa va multumesc pt implicare si asi dori sa fac cateva precizari ( pt dna elena erdei)
nu am falsificat nici o semnatura, am semnat cu bara si semnatura mea, deci nu am omis un fals
in al doilea rand sunt intr-adevar inspector, de ce acest lucru ar duce la favorizarea de avantaje?
multumesc,
Scuze,dar mai sus nu ati fost explicit privitor la semnatura.
Uitati cum vad eu situatia:ati putea fi inspector coordonator(daca unde munciti se mai practica).Intr-o asemenea situatie,sa zicem,s-ar putea invoca favoritismul.Dumneavoastra stiti mai bine cum stau lucrurile,pe de alta parte n-as vrea sa fiu gresit inteleasa-scriu pentru ca imi pasa.
va rog sa-mi permiteti sa imi exprim umila mea parere: contractul incheiat pe numele persoanei X (acel agent de asigurare care nu are contract de munca) si semnat de persoana Y (care sunteti dvs userul HYUNADI) este lovit de nulitate. Ca atare acea polita-contract nu are valoare, este nula de drept, fiindca nu indeplineste conditiile de valabiliattea ale actului juridic.
Agentul nu are contract de munca,lucreaza in baza contractului de mandat-este in legalitate.
Si acea polita nu este lovita de nulitate,cata vreme,ca si inspector ar fi trebuit sa semneze.
Nu am avut in vedere acest aspect pentru simplul fapt ca mi se pare de necrezut ca o persoana sa semneze in nume propriu un act care nu ar implica si semnatura acesteia.Mai mult,doamnei i se retine cu totul altceva.
Noi putem doar emite ipoteze,in lipsa datelor concrete.