avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Organigrama vs stat functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Organigrama vs stat functii

Care ar fi, va rog, diferetele sau ce reprezinta fiecare dintre acestea: organigrama si statul de functii?

Daca se poate si un link de model cu fiecare, as aprecia enorm.
De asemenea unde este prevazuta obligativitatea uneia sau/si a alteia.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:52, 4 Martie 2014
Organigrama prezinta o schema care evidentiaza modul de organizare a societatii, pe nivele ierarhice. Cuprinde, de obicei: director, contabil sef, resurse umane, contabilitate, sectii/servicii/birouri/centre, fiecare cu entitatile componente, daca e cazul. Toate acestea sunt definite in ROF (Regulamentul de Organizare si Functionare), unde se stabilesc de asemenea si atributiile fiecarei entitati.

Statul de functii reprezinta un tabel in care, pentru fiecare entitate componenta a organigramei, se definesc posturile de lucru, numarul si nivelul de studii necesar, de genul: 1 director - studii superioare, 1 contabil sef - studii superioare, la serviciul contabilitate: 1 sef serviciu, 2 economisti, 1 contabil - studii medii, s.a.m.d.
Gasiti modele pe internet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare bilant 2017 entitate mica ionela11 ionela11 Buna ziua, Cine poate semna bilantul pentru anul 2017 pentru o entitate mica?....Eu sunt angajata doar economist ...deci nu pot semna (vezi toată discuția)
Salarizare si resurse umane in acelasi timp la bugetari adrian_st adrian_st Buna ziua! Am urmatoarea speta. In urma cu ceva ani, in baza unui concurs, am fost incadrat la o INSTITUTIE BUGETARA, ca economist salarizare, in principal, ... (vezi toată discuția)
Angajare economist valeapetre valeapetre In institutia publica X postul de economist este unic. In prezent postul de economist este vacant prin plecarea economistului.In fisa post avea resurse umane ... (vezi toată discuția)