avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil rezultat din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil rezultat din concubinaj

Buna ziua, Dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un copil. Tatal biologic ne-a parasit acum un an, insa si-a amintit ca are copil acum si imi trimite tot felul de amenintari ca ma da in judecata daca nu ii permit sa-l vada. Material nu participa si nu a participat niciodata cu nimic. In cat timp il poate recunoaste? Daca ma voi marita vreodata si sotul va dori sa adopte copilul (care acum are liniuta in certificatul de nastere), tatal biologic poate contesta adoptia? Eu nu vreau sa ii cer tatalui biologic nici pensie alimentara, nici bani, ci vreau doar sa ne lase in pace. Multumesc
Credeti ca ma pot intelege amiabil cu un om care imi spune ca voi suferi mai mult decat am facut-o in toata viata mea? Care ma insulta si pe mine si pe membrii familiei mele si ne ameninta? Cand va fi tata "cu acte in regula" viitorul copilului meu va depinde de un om pe care nu il intereseaza decat sa imi faca rau nicidecum de binele copilului. Autoritate parinteasca inseamna suport moral si material din cate stiu eu.
Deocamdata nu e legata deloc.. intai sa recunoasca copilul ca sa fie tata si apoi daca vrea sa isi ceara drepturile ( si sa ceara sa aiba si obligatii) in instanta.
Atitudinea lui este o reactie, va trebui sa aflati care este cauza acestei reactii. Poate ca relatia dintre dvs si el nu si-a gasit inchidere, poate ii este frica de ceva anume. Care ar fi reactia lui daca i-ati spune: "Maine mergem impreuna sa recunosti copilul. Dupa ce il recunosti, iti fac o lista cu cheltuielile pe hainute, mancare, etc. (nu ne-ati zis ce varsta are copilul). In weekend il duci in parc. Sambata mergem la teatrul de copii, vii si ne duci cu masina si platesti biletul, weekendul viitor mergem la circ, etc". Amenintarile sunt o reactie de frica. De aceea spuneam ca e mai bine ca o persoana neutra si impartiala sa transeze situatia.
Poate fi o solutie la un moment dat. Multumesc
Sfatul meu diferă un pic de cel al doamnei mediator,anume:
Încercaţi să vorbiţi frumos cu tatăl copilului, de parcă aţi fi cei mai buni prieteni-ştiu că e greu, dar vorba bună mult adună.
Nu-i refuzaţi să vadă copilul, dar faceţi-o în aşa fel încât să vă întâlniţi la un teren de joacă, într-un parc, copilul poate să-i ceară să-i cumpere una-alta, aici nu mă refer la o acadea, ci o bicicletă, un lego scump, etc. Aşa scăpaţi de ameninţări, evitaţi să meargă la starea civilă să recunoască copilul şi poate, dacă îi este permis, nu mai arde de nerăbdarea de a vedea copilul.
Credeţi-mă, ameninţările verbale şi neplata pensiei alimentare sunt parfum pe lângă nenumărate plângeri la Poliţie, la Protecţia Copilului, procese de autoritate părintească, program de vizită ş.a.m.d.
Să nu credeţi că o hotărâre judecătorească prin care are obligaţia să plătească pensie alimentară îl va speria-dacă nu plăteşte, aproape nici unul nu păţeşte nimic!
Deci cuvântul de ordine este: Să rămână liniuţa în certificatul de naştere măcar până împlineşte copilul 18 ani ;)
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Adoptie minor! nephilim nephilim Eu am o fiica de 5 ani, sunt mama singura, adica fiica mea nu este recunoscuta (are asa zisa \"liniuta\" la numele tatalui). Viitorul meu sot vrea sa o adopte ... (vezi toată discuția)
Declarare copil nascut la doua luni dupa divort mihali mihali Buna dimineata, Va rog mult ajutati-ma cu un sfat legat de urmatoarea situatie: Un copil se va naste peste doua luni dupa ce parintii sai au divortat. Tatal ... (vezi toată discuția)
Care este procedura ca sa il pot inregistra pe tatal biologic pe certificatul de nastere al copilului? GeorgianaAndronic GeorgianaAndronic Buna ziua. Am o fetita de 3 ani jumate. Dupa ce am nascut-o am facut singura certificatul de nastere iar acolo unde trebuia trecut tatal am preferat sa ramana ... (vezi toată discuția)