avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Adaugare nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Adaugare nume

Buna ziua! De ceva timp ma gandesc sa iau, pe langa numele de familie al tatalui, si pe cel al mamei. Nu vreau sa renunt la numele de familie actual pe care il am (cel al tatalui) si nu vreau nici sa imi schimb/modific numele mic, ci sa adaug langa cele doua pe care le am deja (numele mic+numele mare) si numele de familie al mamei, cel de dinainte de casatorie. Parintii mei nu sunt divortati, eu nu sunt adoptat si nu ma aflu nici intr-o situatie speciala. Vreau sa fac acest lucru deoarece bunica de pe mama este ultima persoana din familie cu respectivul nume, si nu imi doresc ca acesta sa dispara. Se poate face asa ceva? Care este procedura? Unde trebuie sa ma duc si ce trebuie, concret, sa fac? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ADRIAN CHELARU , Alte profesii 17:26, 4 Martie 2014
Schimbarea numelui de familie si a prenumelui pe cale administrativa se face conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 41/2003
Competenta de solutionare a cererilor este a presedintelui consiliului judetean, respectiv a primarului general al municipiului Bucuresti, care se pronunta prin emiterea dispozitiei de admitere sau de respingere a cererii de schimbare a numelui, în termen de 60 de zile de la primirea cererii, conform prevederilor art. 13 din O.G.R. nr. 41/2003.

Sunt necesare motive temeinice care sa indreptateaasca solicitantului sa ceara schimbarea numelui sau a prenumelui pe cale administrativa.

La cerere trebuie anexate:
? copii legalizate de pe certificatele de stare civila ale persoanei care solicita schimbarea numelui;
? un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, potrivit art. 10, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea caruia sa nu fi trecut mai mult de un an;

? certificatele de cazier judiciar si cazier fiscal ale solicitantului;
? orice alte acte pe care solicitantul le considera necesare pentru motivarea cererii sale.
[ link extern ]

[Nu mai copiati ce nu are legatura cu subiectul si puneti sursa]
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume familie ana56 ana56 Sora mea , 60 ani, nu a fost casatorita in acte cu barbatul cu care are un copil.Copilul ,baiat , poarta numele de familie al tatalui. Tatal, in prezent este ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume PaxinoNiculae PaxinoNiculae Buna ziua ..Sunt divortat si port numele de familie al fostei sotii ,acum doresc sa ma recasatoresc si sa purtam ambi soti numele meu avut anterior adica cel ... (vezi toată discuția)
Cum se poate lua numele de dinainte de casatorie TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.sant casatorita cu sotul meu din 2009 si am luat numele lui.cum as putea sa am si numele meu cel de dinainte de casatorie?trebuie neaparat sa dam ... (vezi toată discuția)