avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sala de fitness (aerobic si masaj)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sala de fitness (aerobic si masaj)

Buna !
Intentionez sa deschid o sala de fitness unde voi organiza ore de aerobic , antrenamnete personale si voi oferi si servicii de tratamente corporale si masaj .
Intrebarie mele sunt :
1.Pot cumpara casa de marcat second hand ?Si daca da se fiscalizeaza normal ca si cele noi ?
2.Pentru comercializarea produselor fitness (batoane , suplimente ..) si a bauturilor racoritoare si eventual creme de masaj, de ce anume am nevoie ? Un cod caen special pentru asta sau ce fel de autorizatie ?
3. Care sistem de impozitare ar fi mai rentabil , impozit pe venit real sau pe norma de venit ? Mentionez ca sala va fi intr-un oras mic , implicit venitul va fi mic .

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Millia , utilizator 08:02, 25 Aprilie 2014
Buna ziua,

1.) OG 28 1999 actualizata si republicata art 1 alin 3:
(3) Aparatele de marcat electronice fiscale sunt livrate prin distribuitori autorizaţi.

2.) Cod CAEN : 4729 ; 4776; 4711

3.) Din ce oras/judet sunteti?

Respect,
Dan Preda
Buna !

Multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsurile anterioare .

3.Sala intetionam sa o deschidem in Zalau /Salaj

As mai avea o nelamurire . Fiind o sala in care se va difuza muzica , e nevoie sa platesc taxe privind difuzarea muzicii ?

Va multumesc anticipat , o zi frumoasa!

Respect ,
Anita Szabo
Buna ziua,

Da, se platesc drepturi de autor la UCMR.

Respect,
Dan Preda
Buna Ziua !

Va multumesc pentru raspunsurile anterioare ! Mi-au fost de folos !
As dori sa va mai intreb ceva . Am inceput renovarile la sala respectiva dar inca nu am contractul de inchirie in mana sa continui infintarea de pfa ( rezervarea de nume l-am facut , era necesar pentru contractul de inchiriere)
Intreabrea mea este : Ceea ce achizitionez acuma (accesorii , corpuri de iluminat , sistem de muzica ..etc) pot mai apoi sa trec pe firma ?Daca da , care este procedeul si ce dat sunt nevoie pentru facturarea produselor cumparate ?

Va multumesc anticipat ,
Szabo Anita !
Buna dimineata !

Revin cu alte nedumeriri .
Ca sa adun toate intrebarile la un loc, as dori sa ma ajutat in legatura cu autorizatii si mici detalii in legatura cu o sala de fitness si masaj .
Sala este situata in centrul orasului la subsolul unei cladiri de birouri .Acest spatiu din subsol este defapt buncar antiaerian. Am rezolvat aerisirea, exista spatiu delimitat pentru vestiare, salonul de masaj este delimitat prin rigips. O problema la care nu stim raspunsul este grupul sanitar .
Exista grup sanitar insa nu exact in incinta salonului. Acesta se afla la etajul superior al cladiri. Sursa de apa nu exista in incinta salonului(evetual se poate monta o chiuveta mobila ).
Ce alte autorizatii am nevoie ca sala de fitness si masaj sa fie functionala?
Ce autorizatii am nevoie eu personal sa pot lucra si masaj si fitness , in afara de dimplomele pe care le detin .

Va multumesc anticipat ,
Szabo Anita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriez scaun într-un salon (domeniul manichiură). Mihaela Nailtech Mihaela Nailtech Bună ziua! Vă rog să mă ajutați și pe mine cu un răspuns cat mai clar Vreau să îmi închiriez un scaun într-un salon (domeniul manichiură). Salonul ... (vezi toată discuția)
Salon unghii false - conditiile necesare ahiile ahiile Buna ziua Ma poate ajuta cineva cu informatii legat de deschiderea unui salon de unghii false? 1. Vreau sa stiu ce cod CAEN este atribuit acestei ... (vezi toată discuția)
Autorizare isu lamoruz lamoruz Pentru un atelier de mobila nou infiintat, in suprafata de 320 mp, amplasat intr-o cladire cu o suprafata totala de 470 mp, compartimentata, este necesara ... (vezi toată discuția)