avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Penalitati de intarziere pt cheltuielille de judecata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Penalitati de intarziere pt cheltuielille de judecata - temei de drept

Buna ziua,
Va rog sa-mi indicati, daca se poate, actul normativ si articolul prin care se prevede neaplicarea penalitatilor si dobanzilor de intarziere pentru cheltuielile judiciare. Multumesc
Cel mai recent răspuns: arinaioana , utilizator 10:19, 6 Martie 2014
Orice debit neachitat la timp genereaza dobanzi , indiferent de natura lui .
arinaioana a scris:

Buna ziua,
Va rog sa-mi indicati, daca se poate, actul normativ si articolul prin care se prevede neaplicarea penalitatilor si dobanzilor de intarziere pentru cheltuielile judiciare. Multumesc

Plata cheltuielilor judiciare se face, de regula, de buna voie, la ramanerea definitiva sau definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti. In eventualitatea in care debitorul nu plateste de buna voie aveti la dispozitie termenul general de prescri[ptie de trei ani pentru a cere executarea silita a debitorului. Daca in interiorul acestui termen nu ati cerut executarea silita, dreptul dv se prescrie. Cheltuielile juducuare nu sunt purtatoare de dobanzi si penalitati de intarziere.
Multumesc pentru raspuns.
Va rog sa-mi spuneti care este actul normativ,daca exista, prin care penalitatile de intrziere se datoreaza pana la inceperea procedurii de executare silita.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalitati - urgentttttttttt aniellecj aniellecj Am avut de platit un debit in valoare de 24597 ron catre o universitate, debit stabilit prin sentinta penala din 25.3.2003, universitatea constituindu-se parte ... (vezi toată discuția)
Accesorii purtatoare de dobanzi si penalitati MarcelaSpinu MarcelaSpinu Buna ziua Soacra mea nu a achitat impozitul pe teren si cladire din anul 2003, iar la data 01.03.2014 suma totala (impozit i accesorii) era in jur de 7350 ... (vezi toată discuția)
Majorari si penalitati tva marianau marianau Buna ziua!!!!!!!!!! Am o problema poate ma poate ajuta cineva.Un SRL aplatit cu intarziere TVA-ul in perioada 2002-2005.I s-au stabilit penalitati care dupa ... (vezi toată discuția)