avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Hotarare CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Hotarare CEDO

ce inseamna cand intr-o hotarare cedo despagubirea baneasca se tine sub rezerva? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 20:37, 5 Martie 2014
Stimat forumist,

Nu cred că ati înteles bine. Nu cred că este vorba de ,,tinut sub rezervă,,.

Probabil vă referiti la sintagma des folosită de Curte: ,,reserves the said question in whole,,.

Astfel, din cele ce arătati, consider că vă aflati în situatia în care s-a constatat încălcarea unui drept, dar judecarea cererii de acordare a satisfactiei echitabile - Art. 41 al Conventiei - a fost amânată, cauza fiind disjunsă pe acest capăt de cerere.

În acest caz, veti avea două hotărâri: una referitoare la încălcarea drepturilor si alta distinctă, pe Art. 41 - Satisfactia echitabilă.

Dacă nu aceasta este situatia dvs, poate ar fi mai bine să detaliati speta, pentru a vă da lămuririle necesare.

Cu stimă.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2014
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular cedo. pretentii lolo0112 lolo0112 Buna seara. Am o nelamurire cu privire la completarea formularului de cerere catre CEDO: la care rubrica din actualul formular de cerere se indica ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla daca o decizie cedo a fost executata. mihaiv2 mihaiv2 Buna ziua, In anul 2012 CEDO a dat o decizie ce a constatat că au fost încălcate dispoziţiile articolului 6, alineat 1 (Dreptul la un proces echitabil) ... (vezi toată discuția)
Obiectul cererii la cedo masayoshi masayoshi La punctul V in model, \"EXPUNEREA OBIECTULUI CERERII\", se trec asteptarile in urma judecatii CEDO, adica cererile vizand daunele morale si materiale si ... (vezi toată discuția)