avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut bani cu titlu executoriu fara garantii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut bani cu titlu executoriu fara garantii

buna ziua. va rog, daca aveti amabilitatea, sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari.
in urma cu ceva vreme (cand inca nu venise criza si la noi in tara) am imprumutat 2 prieteni cu niste bani. am mers la notar si am facut cu fiecare acte de imprumut cu titlu executoriu , fara garantie ca oamenii nu lucrau si nu avea bunuri. intrebarea este deca eu mai pot recupera cumva acesti bani?? si cum pot face asta?
pe unul dintre ei l-am imprumutat in decembrie 2007 cu 2100 de euro. in prezent el lucreaza in politie (deci ma gandesc ca avand act cu titlu executoriu, as putea recupera cumva banii din salariul lui???). pe celalalt "prieten" l-am imprumutat in noiembrie 2008 si din cate stiu nu lucreaza, nu are nici-un venit.
am intarziat atat pentru ca fiind destul de buni prieteni i-am tot amanat sa poata face rost de bani.
astept cat se poate de repede un raspuns de la dvs. va multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: johnnydls20 , utilizator 19:29, 26 Aprilie 2009
Sunt executori judecatoresti care se ocupa ei de investirea documentelor cu formula executorie, contra cost bineinteles (adica onorariu)....asa ca puteti incerca si aceasta varianta.
va multumesc pentru raspuns. in cat mai scurt timp o sa merg la judecatorie si o sa fac aceasta investire (in cazul in care se poate). ceea ce imi doresc totusi este sa imi dea pana la urma banii si sa scap de toate problemele asttea....dar nah....cand vrei sa faci bine la un om asa se intampla. vorba aceea "nici-un bine nu ramane nepedepsit. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)
Imprumut persoana fizica cu contract la notar Marius20100 Marius20100 Am imprumutat un prieten cu o suma de bani,el insinstand sa facem si contractla notar. Trebuia sa-mi inapoieze banii acum 4 luni. La inceput m-a amanat, pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie shadow21 shadow21 buna ziua. In urma cu 2 luni am dat cu imprumut suma de 8800e. Tranzactia s-a facut printr-un birou notarial. Detin actul din care rezulta imprumutul insa ... (vezi toată discuția)