avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor

Buna ziua,
M-am documentat pe site-ul Bibliotecii Nationale si de acolo am inteles ca o carte tiparita, o carte audio si o carte electronica sunt 3 lucruri total diferite.
M-ar interesa cu cine trebuie sa vorbesc pentru a putea publica mai multe carti in format electronic si audio, in conditiile in care ele sunt deja tiparite. Cu editura din Romania care detine drepturile de autor sau direct cu autorul cartii (sau mostenitorii)?
Mentionez ca as prefera sa evit editura din Romania.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cosminfurdean , utilizator 01:44, 10 Martie 2014
Pe langa drepturile de autor pentru carte exista drepturi de autor pentru traducere. Sunteti desigur liber sa faceti o alta traducere, care sa nu semene cu cea a editurii. In acest caz negociati direct cu autorul sau mostenitorii sai.
din pacate nu prea aveti cum sa evitati editura. Editura este, aparent cea care detine actualmente drepturile de publicare si editare. Acest contract presupune editarea si distribuirea operei intr-un nr de exemplare, pe o perioada de timp.

Pentru a putea publica cartea, trebuie sa luati legatura cu editura si cu autorul deoarece aduceti o modificare a operei
Va multumesc pentru raspuns.
Ideea e ca exista posibilitatea ca editura sa aiba drepturile pentru formatul tiparit.
Pe mine nu ma intereseaza acest format.
Ma intereseaza doar formatul elctronic si audio, care oricum presupun ISBN-uri diferite.
Propriuzis sunt 2 lucrui distincte si in acelasi timp se disting si de varianta tiparita.
Cam asta am inteles de pe site-ul Bibliotecii Nationale.
Problema mea e ca nu stiu cum sa aflu ce drepturi are editura. Nu ar avea niciun interes sa-mi spuna. Aici am nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
cosminfurdean, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducere carte autor strãin ContSters53977 ContSters53977 Zilele trecute am fost contactata de un autor strain, de [b]aceeasi specialitate cu mine[/b] si m-a intrebat daca sunt interesata in vreun fel sa traduc cartea ... (vezi toată discuția)
Tipar ºi distribuire carte în românia zaharia_bogdan zaharia_bogdan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii: - Vreau sa tiparesc o carte in Romania iar mai apoi sa o scot la vanzare. Cartea nu este scrisa ... (vezi toată discuția)
Biblioteca reala/virtuala privata - drept legal de constituire si functionare? Dragulescu_Mihai Dragulescu_Mihai Doresc sa infiintez o biblioteca intr-o localitate din mediul rural, bazata pe cele mai noi aparitii, dar si pe literatura clasica, si deci, aparitii mai ... (vezi toată discuția)