avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conflict propietar-chirias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conflict propietar-chirias

Am stat 7 luni cu chirie intr-o garsoniera. Cand m-am mutat am constatat o gramada de nereguli: instalatia de apa nu functiona, instalatia de energie electrica era defecta, scurgerea de apa era sparta. Le-am reparat din bani proprii, intelegandu-ma cu propietarul ca o perioada, in functie de costuri nu platesc chirie. Dupa ce am terminat curatenia, repararea instaltiilor defecte, zugraveala, debarasarea balconului de vechituri, propietarul a venit si a cerut chiria. I-am amintit de intelegere si a spus ca am negociat prost. In fine, acum a trebuit sa plec de acolo. Am solicitat sa imi recuperez bunurile mele, in speta,tabloul nou de curent, sigurantele noi, tevile noi, toate platite de mine. (detin facturi pentru fiecare lucru in parte). Propietarul a spus ca imi interzice acest lucru si a amenintat ca "ma da pe mana politiei". Mai am doua facturi de utilitati neplatite. Ma gandeam sa nu ii platesc acele facturi pentru a-mi recupera o parte din costul reparatiilor facute de mine. Consider ca nu este drept sa pierd niste bani si timp aiurea.
Ce este de facut?
De mentionat ca intre mine si el nu exista nici o intelegere scrisa.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
Stefan_Adrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters315672 , utilizator 09:35, 6 Martie 2014
In primul rand proprietarul este cel obligat sa incheie contract de inchiriere si sa plateasca impozit aferent, pentru acest aspect poate primi amenzi importante.
In al doilea caz daca sumele calculate pe chitantele dvs sunt considerabile, il puteti actiona in instanta si va puteti recupera banii. Cat priveste facturile de utilitati in cazul in care nu i le achitati proprietarul va poate actiona in instanta pentru acoperirea prejudiciului. Cel mai bine ar fi sa mediati conflictul si sa compensati datoriile.
In conditiile in care intre dv si proprietar nu exista contract de locatiune legal intocmit si inregistrat la autoritatea fiscala,proprietarul se afla in culpa
Inexistenta contractului de locatiune atrage si imposibilitatea probarii conventiilor verbal asumate referitor la termen inchiriere,cost ,drepturi si obligatii,conditii reziliere,eventual obligatii in plus asumate de dv
Inexistenta contractului de locatiune face dificila solutionarea spetei in instanta
Desfasurati demersuri pentru solutionare amiabila,eventual contactati mediator
eu cred ca nu are ca sa-ti faca atata timp cat nu exista contract . la fel si tu nu prea ai cum demonstra ca ai stat acolo . chair daca ar fi existat contract , nu s-ar fi specificat zugraveala contra unui luni de chirie.... mai mult , daca cheltuiala ta este aproximativ egala cu datoriile la intretinere....fi linistit , nu te va cauta nimeni , te ameninta poate cedezi si mai dai ceva bani . in plus tu nu poti demonstra cu nimic faptul ca ai montat acolo tablou de curenta , tevi de apa si ai si zugravit , chiar daca ai facturi. motivul : proba sau dovada , consta in faptul ca pe facturi nu se dau detalii despre destinatia materialelor (sunt chirias si repar garsoniera si proprietarul ma lasa sa stau 2 luni ca si compensare).

acesta nu este un conflict intre proprietar si chirias , este naivitate din partea ta.
in concluzie , cauta alta chirie , si fi mult mai atent la astfel de detalii .
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
ContSters315672, utilizator
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Am inteles ce trebuie facut.
Dovada ca am instalat acele lucruri acolo este instalatorul si electricianul pe care i-am platit contra unei facturi. Insa propietarul nici macar nu a vrut sa se uite pe acele acte desi la inceput alta a fost intelegerea. In plus, ori de cate ori il sunam si ii spuneam sa vina in garsoniera sa constate lucrarile si cat costa, a refuzat spunand ca are treaba.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
Stefan_Adrian, utilizator

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de zugravire- sarcina proprietarului MuggedinRomania MuggedinRomania Am inteles, si as vrea doar sa mi se confirme, ca in ceea ce priveste cheltuielile de zugravire intr-un apartament, acestea cad in sarcina ... (vezi toată discuția)
Plata robineti chirias sau proprietar stoica_valentin9000 stoica_valentin9000 Buna ziua! As vrea sa stiu cine are obligatia platii unei baterii de apa in cazul defectarii acesteia. Chiriasul sau proprietarul? Multumesc (vezi toată discuția)
Schimbare robinet calorifer valyval valyval Buna ziua Vreau sa schimb un robinet la calorifer deoarece s-a defectat robinetul si curge apa si pentru asta va trebui golita instalatia de apa. ... (vezi toată discuția)