avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... omniasig ne fura
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

omniasig ne fura

Am fost la omniasig si am depus doua dosare de dauna,am dus masina la service dupa care am primit acasa la diferenta de o zi k ei vor sa introduca francisa,defapt k au introdus-o deja din data de 20 a acestei luni fara un anunt in prealabil,dar abia aici intervine marea prob:eu am deschis dosarele de dauna pe data de 21 aprilie,pe 22 dimineata am dus masina la service iar pe 22 seara am primit telefon de acasa k am primit un plic de la omniasig cum k ei au introdus francisa.eu ce sa fac acum k nu imi convine sa platesc 600 de euro pe an si acum sa platesc inca 400 de euro k sa imi pot repara masina.eu nu am semnat nimic in legatura cu francisa asta.ma poate ajuta si pe mine cineva??????????
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:15, 8 Iunie 2010
Stimate domn
Vorbiti despre un contract de asigurareCASCO,cred ca bine inteleg.Poate am eu o problema in seara aceasta,dar ciudat mai este ce se spune in legatura cu asigurarile.
Nu exista instiintari prealabile,un contract se incheie prin acordul partilor.Da,poate exista o FRANSIZA impusa motivata,cred,de o functie a asigurarii,aceea de prevenire a producerii pagubelor-cointeresarea.
Conditiile initial stabilite raman aceleasi,pe toata durata contractului.Platiti o prima de asigurare si aveti niste drepturi.
Nu este o rata la banca,spre exemplu,unde dobanda creste.
Sanctiunea neplatii este neacoperirea evenimentului asigurat.De ce sa anuntati cu 15 zile inainte ca renuntati la contract?
Daca in contract nu este specificata fransiza,ea nu poate fi impusa ulterior.
în noile contracte de asigurare tip CASCO, mai toate firmele de asigurare au inserat clauza francizei de eveniment, iar dacă avaria nu e suficient de mare, oricum nu primeşti nimic. Mai mult, la Omniasig nu găseşti acelaşi tarif de poliţă la toate unităţile teritoriale!
Insa revenind la cazul dvs, eu zic sa mai citit inca o data bine de tot contractul omniasig si sa vedeti daca nu cumva se stipuleaza vreo franciza inceand cu a 2 a despagubire-dauna....
Astazi merg si eu la Omniasig,am o masina care trebuie protejata si vreau sa vad si eu conditiile contractuale.
De un lucru sunt sigura:discutam despre FRANSIZA.
ok sa imi spuneti si mie ce v-au spus dvs despre francisa.multunesc
Fransiza este de 100 E/eveniment,adica daca beneficiati de mai multe despagubiri in decursul unui an,de fiecare data se scade din suma acordata drept despagubire,cei 100 E.
Fransiza la furt total este 10%.
Daca primele se platesc esalonat si dauna este dublul primei de asigurare (pe total),se retin primele restante.
La reinnoirea politei,fransiza nu mai exista.
Totusi,daca clientul solicita,se renunta la fransiza,caz in care prima de asigurare va fi la un alt nivel.
Referitor la cele 15 zile:daca clientul nu plateste prima de asigurare,are totusi acoperirea prin polita inca 15 zile.Dupa acest timp,polita ramane in suspendare inca 15 zile-cand acoperirea nu mai exista-dar poate fi repusa in vigoare
inlauntrul acestor zile.
Contractul nu se modifica,nici nu ar fi legal.Aceste conditii exista din anul 2007.
Sfatul meu este sa luati legatura cu cel care v-a incheiat polita de asigurare si acesta sa va explice,cu datele in fata,daca este prevazuta fransiza sau nu .
Aleg sa va spun direct de data aceasta:FRANCIZA este cu totul altceva.
Mult succes va doresc!

Alte discuții în legătură

Franciza casco adriansera adriansera Buna ziua, zilele trecute am avut un accident cu masina personala in sensul ca un participant la trafic cu un moped nu s-a asigurat la schimbarea directiei de ... (vezi toată discuția)
Leasing- obligatie rca+casco la acelasi asigurator gabiistancu gabiistancu Buna ziua, am achizitionat un autoturism in leasing in 2007. Am incheiat pe o perioada de 5 ani polita CASCO la Omniasig. Anul acesta am primit o ... (vezi toată discuția)
Contract casco modificat??? ContSters179979 ContSters179979 Buna ziua.In 2007 mi-am achizitionat o masina prin rata bancara timp de 4 ani.Bineinteles ca am fost \"obligat\" sa-mi fac CASCO pe aceasta perioada.Cand am ... (vezi toată discuția)