avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri dobandite inainte de casatorie si vandute in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri dobandite inainte de casatorie si vandute in timpul casatoriei = securizare sume dobandite?

Buna ziua,
vorbim despre sot si sotie. Sotia detine in proprietate exclusiva un bun imobil dobandit prin cumparare, necăsătorita fiind.
Situatia familiala a acestora nu este una dintre cele mai fericite, cei doi indreptandu-se cel mai probabil spre divort (daca nu acum, peste un an sau doi). In situatia ipotetica in care sotia ar vinde bunul respectiv, fiind inca maritata, cum isi poate securiza in mod legal suma obtinuta ca pret, pt.ca sotul sa nu poata beneficia de acei bani?
Sau daca foloseste acea suma sau o parte din ea pt.a cumpara diverse bunuri mobile ce vor fi folosite de catre familie, cum poate dovedi ca le-a cumparat din banii ei proprii? Ce acte legale poate face pt.a demonstra in viitor ca acei bani au fost doar ai ei?
Multumesc mult pt.ajutor!
Cel mai recent răspuns: alla1975 , utilizator 11:18, 7 Martie 2014
Daca tot se ridica problema unui divort, nici nu cred ca e cazul sa vanda acum un imobil, poate ii va folosi dupa divort.
In realizarea a ce va doriti, ar fi schimbarea regimului matrimonial in cel al separatiei de bunuri. Ce veti cumpara apoi pe numele dvs, va fi bunul propriu al dvs.

Sotia vrea sa vanda pt.ca stau foarte prost cu banii, au un copilas de 6 anisori caruia trebuie sa ii amenajeze o camera fiindca incepe scoala, au nevoie de mobilier, etc.... nu ar fi vandut daca nu era absolut necesar, credeti-ma.
Dupa ce vinde terenul cei doi soti pot incheia o astfel de conventie privind separarea bunurilor sau trebuie incheiata inainte? Si daca sotul nu este de acord alta varianta ar exista? Multumesc.
Inainte de a cumpara ale bunuri, atunci trebuie sa faca ceva pt a fi sigura ca va fi proprietar exclusiv pe ele. Daca domnul nu vrea, sa divorteze ca sa scape de grija asta cu securizarea banilor.

Nu se divorteaza asa usor ...... intrebarea concreta este: daca sotia vinde terenul si isi deschide un cont unde vireaza suma obtinuta, sotul poate dispune de acei bani in vreun fel ? Multumesc!
cumparatorul ii poate vira direct in cont. Ii va fi astfel usor sa dovedeasca ca suma din cont inlocuieste un bun propriu daca barbatul va avea pretentii la partaj.
In cont sotul nu poate umbla daca nu e imputernicit.
Problema va fi daca femeia scoate bani din cont si cumpara diferite bunuri mobile, bunurile vor fi comun epana la proba contrarie.

Alte discuții în legătură

Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Pastrare bunuri dobandite inainte casatorie miric miric Buna ziua .M am casatorit si am niste bunuri achizitionate inainte de casatorie printre care un apartament care este pe numele meu si care si dupa casatorie a ... (vezi toată discuția)
Buna! daca sotia are un apartament dobandit inainte de casatorie, ... FlaviaAdina FlaviaAdina Buna! Daca sotia are un apartament dobandit inainte de casatorie, la momentul in care se vinde apartamentul este casatorita, banii vor fi drept de proprietate ... (vezi toată discuția)