avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna! Daca sotia are un apartament dobandit inainte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna! Daca sotia are un apartament dobandit inainte de casatorie, ...

Buna! Daca sotia are un apartament dobandit inainte de casatorie, la momentul in care se vinde apartamentul este casatorita, banii vor fi drept de proprietate al ambilor soti? Iar in cazul in care se achizitioneaza o casa, tot asa va fi la comun cu sotul? Casatoria realizata in regim de bunuri comune, fara separare. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:38, 10 Ianuarie 2022
Nu, banii obținuți din vânzarea imobilului sau achiziția unei locuințe noi din banii respectivi sunt tot bunuri proprii ale sotiei.
numai ca trebuie spacificat in contract ca bunul e propriu pt ca inlocuieste un alt bun propriu.
pt siguranta ar trebui sa adote regimul separarii de bunuri. Cu suma obtinuta din vanzarea casei, se pot cumpara diverse si se cam pierde urma bunului propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care voi achita din sume proprii (vanzarea unei garsoniere dobandita inainte de casatorie) suma de ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inainte de casatorie si vandute in timpul casatoriei = securizare sume dobandite? alla1975 alla1975 Buna ziua, vorbim despre sot si sotie. Sotia detine in proprietate exclusiva un bun imobil dobandit prin cumparare, necăsătorita fiind. Situatia familiala ... (vezi toată discuția)
Impartire locuinta după divort cipraen cipraen Soti sub regimul matrimonial al comunitatii legale de bunuri, nemodificat. Unul dintre soti primeste o donatie in vederea achizitionarii unei locuinte. Se ... (vezi toată discuția)