avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru cel de-al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru cel de-al doilea copil

Buna Ziua, Sunt in CCC pana pe 18 iulie 2014 ( din iulie 2012 ), intre timp am ramas insarcinata si data probabila a nasterii va fi la inceputul lui octombrie. Pana sa nasc primul copil am fost angajata beneficiind de indemnizatia de 1200 de lei/luna alegand perioada de 2 ani. Avand probleme medicale am fost in concediu prenatal 3 luni inainte sa nasc.Cum se va calcula indemnizatia pentru urmatorul copil? As mai putea intra in concediu prenatal in luna august ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:07, 6 Martie 2014
1. Cu cateva zile inainte de terminarea CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

2. Cu aceeasi dat prezentati si certificatul medical de concediu de maternitate.

3. Apoi, pentru a intra in CCC2, procedati la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.

4. Pentru calculul indemnizatie pentru concediu de maternitate trebuie sa prezentati angajatorului o adeverinta de la AJPIS (cea care v-a platit indemnizatia pentru CCC1) cu veniturile obtinute in ultimele 6 luni.

5. - Indemnizatia pentru CCC2 este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In calcul intra veniturile din indemnizatia pentru CCC1 si din indemnizatia pentru concediul de sarcina.
- In acest fel indemnizatia pentru CCC2 va fi mai mica decat indemnizatia pentru CCC1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata in timpul concediului de crestere copil Cristina_Alex Cristina_Alex Daca actualul concediu de crestere copil se termina pe 13 decembrie (atunci ar trebui sa ma intorc la munca) si urmeaza sa nasc al doilea copil pe 30 ianuarie, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil, pentru al doilea copil ContSters396862 ContSters396862 Buna ziua! Am fost in CCC pana pe data de 16.06.2016 - data la care primul copil a implinit 1 an si 11 luni (tatal copilului nu a optat pentru a intra si el in ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului laura333 laura333 am un baietel care pe 19 oct implineste 2 ani, tb sa nasc un alt baietel in jurul aceleiasi date, intrebarea mea ar fi: daca nasc pe 19 oct, intru direct in ... (vezi toată discuția)