avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insarcinata in timpul concediului de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insarcinata in timpul concediului de crestere copil

Daca actualul concediu de crestere copil se termina pe 13 decembrie (atunci ar trebui sa ma intorc la munca) si urmeaza sa nasc al doilea copil pe 30 ianuarie, cum procedez? Intru in prenatal pe 29 noiembrie (31 saptamani de sarcina). Daca da cum se calculeaza concediu prenatal, 85% din care venituri? Si apoi cum se calculeaza urmatoarea indenizatie, se prelungeste actuala adica voi lua 1200 lei sau se calculeaza 85% din astia 1200 lei castigati in ultimul an? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:17, 16 Iunie 2015
1. In cazul dvs. concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1) se termina pe 13.12.2015 iar al doilea copil se va naste pe 30.01.2016.

2. In aceasta situatie procedati astfel:
- cand se termina CCC1 daceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- cu aceeasi data cu care solicitati reluarea activitatii prezentati si certificat pentru concediu de maternitate (sarcina si lauzie) pentru al doilea copil.

3. - Indemnizatia pentru concediul de maternitate are ca baza de calcul veniturile din cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediu de maternitate.
- Pentru aceasta trebuie sa aduceti angajatorului o adeverinta de venituri de la AJPIS care va cuprinde veniturile din indemnizatia pentru CCC1 pe ultimele 6 luni.

4. Dupa concediul de maternitate intrati in CCC2 si procedati la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.

5. - Indemnizatia pentru CCC2 va fi de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- Veniturile vor fi formate din indemnizatia lunara pentru CCC1 si indemnizatia lunara pentru concediul de maternitate.
- In aceasta situatie este posibil ca indemnizatia pentru CCC2 sa fie mai mica decat indemnizatia pentru CCC1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cic pal erzsebet pal erzsebet In legatura cu Legea prenatal sau postnanal: Daca o mama e la cresterea copilului pina la varsta de 2 ani,care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cel de-al doilea copil adriana007 adriana007 Buna Ziua, Sunt in CCC pana pe 18 iulie 2014 ( din iulie 2012 ), intre timp am ramas insarcinata si data probabila a nasterii va fi la inceputul lui octombrie. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil rox_ann07 rox_ann07 sunt in crestere copil din iunie 2011 si as mai avea de luat indemnizatie pana in iunie. Acum sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca in acest caz ... (vezi toată discuția)