avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare ApaNova
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare ApaNova

Buna seara,

In urma cu vreo cateva ore, au venit pe strada noastra cei de la apanova cu toate utilajele din doatare, si au debransat la ceas de seara vreo 3 blocuri care sunt inscrise in aceeasi asociatie de proprietari pe motiv de neplata. Printre cei ramasi in sete, suntem si noi, aia care am platit si care acum privim cu jind la robinet. Inteleg faptul ca ei trebuie sa-si recupereze datoriile, da noi cei care am platit ce vina avem? Intrebarea mea ar fi, daca noi cei care am platit, putem face ceva pentru a ne recapata apa magica din perete, altceva decat sa-i alergam cu ghioaga pe cei care n-au platit?

Va multumesc anticipat!


Imi cer scuze daca intrebarea mea a ajuns cumva in alta categorie decat ar trebui. Sunt incepatoare si nu stiu daca am selecat corect unde sa ajunga.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:16, 12 Martie 2014
Furnizorul de utilitati detine clauza concreta in contractul de furnizare apa incheiat cu asociatia de proprietari,ca in cazul inregistrari de sume cu titlu de restanta neachitate in termenul stabilit,furnizorul ,cu scopul stoparii majorarii debitului ,are dreptul sa sisteze provizoriu furnizarea de utilitati-pana la achitarea debitului
Dv ca bun platnic contactati reprezentantul legal al asociatiei de oroprietari in persoana presedintelui de asociatie , care detine autoritatea si competenta sa reprezinte si sa apere interesele asociatiei de proprietari si ale membrilor acesteia cu si in raport cu tertii,putand incheia angajament ferm de plata debit
domnisoara Ynocenta!
Astia de la apanova au devenit foarte obraznici si abuzivi: mai nou acum vin si dezgroapa o portiune de conducta cand taie apa chiar daca exista un angajament al asociatiei si o esalonare a platilor. In cazul meu avem de platit o suma de 600 milioane lei vechi furati de o fosta adminstratora. Apanova au monopol si trebuie schimbat ceva!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
Adriantot, moderator
danalexis a scris:
Inteleg faptul ca ei trebuie sa-si recupereze datoriile, da noi cei care am platit ce vina avem? Intrebarea mea ar fi, daca noi cei care am platit, putem face ceva pentru a ne recapata apa magica din perete, altceva decat sa-i alergam cu ghioaga pe cei care n-au platit?

Aveti vina de a nu va fi gospodarit bine asociatia din care faceti parte.
Da, puteti face multe. Discutati cu presedintele, cu membrii comitetului, cu cenzorii. Acestia sa mearga urgent la furnizor si sa solicite rebransarea angajandu-se sa achite restantele.
Convpcati daca este nevoie adunarea generala in care sa alegeti alti oameni in fruntea asociatie iar acestia sa treaca imediat la actionarea in judecata a restantierilor.
Presedintele asociatieio poate apela chiar la furnizorul de apa al carui serviciu juridic sa va indrume si sa va reprezinte in instanta impotriva restantierilor asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizare gaze bucurestinr3 bucurestinr3 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati intr-o problema pe care o are Asociatia de Proprietari pe care o reprezint. Asociatia este una care are aprox. 10 ( ... (vezi toată discuția)
Oprirea apei la asociatia de proprietari lenny lenny Buna, In blocul in care stam sunt foarte multi restantieri si am primit deja a doua notificare ca se va taia apa la tot blocul daca nu se recupereaza ... (vezi toată discuția)
Esalonarea datoriilor la furnizorul de utilitati tomasso tomasso Esalonarea datoriilor unei asociatii de proprietari fata de regia autonoma de distributie a energiei temice se aproba numai in conditiile asumarii unui ... (vezi toată discuția)