avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie la executare poprire pentru amenda din ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie la executare poprire pentru amenda din 2007. Cum pot combate apararile formulate prin intampinare?

Buna ziua.
Am depus in luna noiembrie 2013 contestatie la executare poprire la Judecatorie. Am primit intampinare prin care se invoca exceptia lipsei calitatii procesuale a Primariei, motivand ca "este o structura functionala, alcatuita din primar, viceprimar si aparatul de specialitate al primarului care duce la indeplinire hotararile Consiliului local" si ca nu are personalitate juridica.
Apoi exista confirmarea de primire instiintare executare la data de 12.11.2013 pe care am semnat si imi recunosc semnatura, copie dupa procesul verbal in care se vede semnatura mea, ce seamana cu ultima semnatura pentru confirmarea de primire a instiintarii, inca o copie dupa o confirmare de primire din data de 17.04.2007 cu o semnatura complet diferita de a mea (nu am vazut acest document pana astazi), alaturi de o somatie emisa la 02.07.2008 pe care apare in josul paginii numele meu scris de cineva, serie CI si semnatura complet diferita de a mea (avand data de 15.07.20 - atat apare pe copia primita de mine)

Am termen 10 zile pentru a raspunde acestei intampinari si am rugamintea sa imi oferiti cateva sugestii pentru a sti cum sa procedez in continuare.
Aceste documente emise in 2007 si 2008 (confirmare de primire somatie si somatie cu datele mele, nu sunt semnate de mine si nu mi-au fost aduse la cunostinta)
Pe procesul verbal si confirmarea instiintarii de executare apare clar semnatura mea si 2 semnaturi diferite intre ele si complet diferite de semnatura mea apar pe confirmarea de primire si somatie din 2007, respectiv 2008 dovezi pe care se bazeaza si pentru care solicita respingerea contestatiei ca nefondata.

1. Cum ar trebui sa motivez raspunsul la intampinare si cu ce sa combat exceptiile invocate in intampinare?

2. Pot solicita expertiza grafologica si daca da, instanta ar lua in considerare rezultatul?

3. Ce altceva ar trebui sau as putea face, in situatia data?

Va multumesc mult pentru timpul si atentia acordate situatiei descrise mai sus si pentru orice mesaj ajutator.

Cu stima, Adrian
Cel mai recent răspuns: adrian_adri , utilizator 08:56, 12 Martie 2014
Trebuie sa faceti o alta actiune intrucat ati plecat gresit de la inceput....Parca in urma cu cateva luni v-am spus sa va indreptati actiune impotriva Jandarmeriei si a SPFLocal......Nu stiu in ce masura o precizare facuta prin Notele raspuns la intampinare, va avea o alta consecinta decat aceea de a vi se anula plangerea depusa......Parca v-am spus atunci sa consultati un avocet, pentru ca speta expusa nu era asa de usoara cum o apreciati dvs....Mai ales ca se preconize invocarea de exceptii...
In fine, referitor la faptul ca nu este semnatura dvs cea din anul 2007, trebuie sa invocati expres faptul ca va inscrieti in fals cu privire la semnatura de pe inscrisul"y" si sa cererti expertizarea acesteia. Depuneti la dosar daca aveti, niste documente, chitante, facturi, state de salariu,scrisori sau alte asemenea inscrisuri private semnate de dvs in acea perioada.....
Multumesc mult pentru raspuns.
As mai avea o intrebare:

- Pot formula o noua cerere in care sa invoc nerespectarea art. 14; art. 25 din OG 2/2001, chiar daca eu am semnat in ziua respectiva procesul verbal si prin semnatura am luat la cunostinta de continutul acestuia?
(Pentru ca ei nu mi-au comunicat PV, nici instiintarea de plata in termenul de 30 zile. Prima somatie pentru care ei sustin ca am semnat de primire are data de 16.04.2007, amenda fiind aplicata la 31.01.2007 si exista stampila primariei pe copia PV cu data de 19.03.2007 - atunci probabil s-a inceput procedura pentru executare)

@polloctav - Nu mie mi-ati spus de jandarmerie, pentru ca nu am mai intrebat acest lucru pana pe 10 martie, oricum, ma ajuta mult raspunsul dvs. si stiu ce am de facut mai departe. De cele mai multe ori, invatam din greseli si orice sut este un pas inainte.
SPF local de la ce vine?
Inca o data va multumesc.

Cu stima,
Adrian
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
adrian_adri, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare poprire pentru amenda contraventionala din febr 2007 adrian_adri adrian_adri Buna ziua. Am primit azi, 12 noiembrie la posta, cu, confirmare de primire, o instiintare de poprire pentru o amenda contraventionala de 200 lei din februarie ... (vezi toată discuția)
Art. 1014 somatia de plata elenisa elenisa Acest articol 1014 din cod proc civila este universal valabil in orice situatie, in orice tip de executare silita, sau se refera la somatia de plata emisa in ... (vezi toată discuția)
In urma unei executări silite, am depus contestație la executare. ... Dănuț-Adrian Dănuț-Adrian In urma unei executări silite, am depus contestație la executare. Pârâta a fost înștiințată prin rezoluție a judecătorului că va trebui să depună ... (vezi toată discuția)