avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1427 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie la executare poprire pentru amenda din ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie la executare poprire pentru amenda din 2007. Cum pot combate apararile formulate prin intampinare?

Buna ziua.
Am depus in luna noiembrie 2013 contestatie la executare poprire la Judecatorie. Am primit intampinare prin care se invoca exceptia lipsei calitatii procesuale a Primariei, motivand ca "este o structura functionala, alcatuita din primar, viceprimar si aparatul de specialitate al primarului care duce la indeplinire hotararile Consiliului local" si ca nu are personalitate juridica.
Apoi exista confirmarea de primire instiintare executare la data de 12.11.2013 pe care am semnat si imi recunosc semnatura, copie dupa procesul verbal in care se vede semnatura mea, ce seamana cu ultima semnatura pentru confirmarea de primire a instiintarii, inca o copie dupa o confirmare de primire din data de 17.04.2007 cu o semnatura complet diferita de a mea (nu am vazut acest document pana astazi), alaturi de o somatie emisa la 02.07.2008 pe care apare in josul paginii numele meu scris de cineva, serie CI si semnatura complet diferita de a mea (avand data de 15.07.20 - atat apare pe copia primita de mine)

Am termen 10 zile pentru a raspunde acestei intampinari si am rugamintea sa imi oferiti cateva sugestii pentru a sti cum sa procedez in continuare.
Aceste documente emise in 2007 si 2008 (confirmare de primire somatie si somatie cu datele mele, nu sunt semnate de mine si nu mi-au fost aduse la cunostinta)
Pe procesul verbal si confirmarea instiintarii de executare apare clar semnatura mea si 2 semnaturi diferite intre ele si complet diferite de semnatura mea apar pe confirmarea de primire si somatie din 2007, respectiv 2008 dovezi pe care se bazeaza si pentru care solicita respingerea contestatiei ca nefondata.

1. Cum ar trebui sa motivez raspunsul la intampinare si cu ce sa combat exceptiile invocate in intampinare?

2. Pot solicita expertiza grafologica si daca da, instanta ar lua in considerare rezultatul?

3. Ce altceva ar trebui sau as putea face, in situatia data?

Va multumesc mult pentru timpul si atentia acordate situatiei descrise mai sus si pentru orice mesaj ajutator.

Cu stima, Adrian
Cel mai recent răspuns: adrian_adri , utilizator 08:56, 12 Martie 2014
M-am uitat mai bine pe intampinare si am gasit urmatorul paragraf:

In fapt, impotriva contestatorului din prezenta cauza a fost emis de catre Muncipiul Suceava titlul executoriu nr....

"Pe de alta parte art. 155 alin. 1 pct 2 Cod Procedura Civila indica expres entitatea ce are calitate procesuala si care urmeaza a fi citata in pricinile deduse judecatii"
Am cautat acest articol:

Art. 155 cod procedura civila Înfăţişări şi dezbateri Judecata

Art. 155

(1)Amânarea judecăţii în temeiul învoielii părţilor nu se poate încuviinţa decât o singură dată în cursul instanţei.

(2)După o asemenea amânare, judecata, dacă părţile nu stăruiesc, va fi suspendată şi nu va fi redeschisă decât după plata sumelor prevăzute de legea timbrului pentru redeschiderea pricinilor.

(3)Instanţa este obligată să cerceteze dacă amânarea cerută de amândouă părţile pentru un motiv anumit nu tinde la o amânare prin învoiala părţilor; este socotită ca atare cererea de amânare la care cealaltă parte s-ar putea împotrivi.

Pe cand art. 155 alin. 1 pct 2 NCPC spune asa:

Art. 155 Noul Cod de Procedură Civilă Locul citării Citarea şi comunicarea actelor de procedură

Art. 155

Locul citării

(1) Vor fi citaţi:

1. statul, prin Ministerul Finanţelor Publice sau alte organe anume desemnate în acest scop de lege, la sediul acestora;

2. unităţile administrativ-teritoriale şi celelalte persoane juridice de drept public, prin cei însărcinaţi să le reprezinte în justiţie, la sediul acestora;

3. persoanele juridice de drept privat, prin reprezentanţii lor, la sediul principal sau, atunci când este cazul, la sediul dezmembrământului lor;

Si acum as dori sa va adresez cateva intrebari.

1. Pot combate invocarea lipsei calitatii procesuale pasive a Primariei, motivand ca au facut referire la art. 155, alin. 1 pct 2 Cod Procedura Civila si nu art. 155, alin. 1 pct 2 NCPC? (fiind vorba de aspecte total diferite de la un articol la celalalt)

2. Daca nu am procedat corect formuland contestatia in contradictoriu cu Directia Buget, Contabilitate si Fiscalitate Serviciul Urmarire si Executare Silita, care sunt aceaste unitati administrativ-teritoriale si celelalte persoane juridice de drept public la care face referire art 155 NCPC?

Inca o data va multumesc mult pentru orice raspuns sau indrumare din partea dvs.

Cu stima,
Adrian

Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2014
adrian_adri, utilizator
Buna ziua.
Practic amenda mi-a dat-o Jandarmeria si am inteles de la cineva ca impotriva Inspectoratului de Jandarmi Suceava trebuia sa formulez contestatia pentru ca nu mi-au comunicat procesul verbal si ca pot face o precizare in termenul de 10 zile de la comunicarea intampinarii, prin care sa formulez ca Jandarmeria are calitate procesuala, fara sa fac o alta contestatie si asta ar respinge exceptia invocata in intampinare.

Dar trebuie sa motivez In Drept aceasta precizare si am rugamintea sa-mi spuneti ce articole reglementeaza aceste aspecte.
(raman aceleasi articole ca si in contestatia la executare? adica: art. 131 Cod procedura fiscala; art. 711-717 şi art. 719 din Noul cod de procedură civilă) sau este vorba de art. 155, alin. 1. pct. 2 NCPC?

Va multumesc mult.
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
adrian_adri, utilizator
Am gasit urmatoarele articole:

art 155, alin 1, pct 2 NCPC
art 14, alin 1; art 25, alin 2 si 3 OG 2/2001

Va rog sa-mi spuneti daca aceste articole reglementeaza aspectele prezentate de mine mai sus. Multumesc.
Nu va judecati pe noua procedura!
Multumesc pentru raspuns. Si ce articole trebuie sa trec in drept?
Ma puteti indruma dvs. in acest sens?

Alte discuții în legătură

Instiintare poprire pentru amenda contraventionala din febr 2007 adrian_adri adrian_adri Buna ziua. Am primit azi, 12 noiembrie la posta, cu, confirmare de primire, o instiintare de poprire pentru o amenda contraventionala de 200 lei din februarie ... (vezi toată discuția)
Art. 1014 somatia de plata elenisa elenisa Acest articol 1014 din cod proc civila este universal valabil in orice situatie, in orice tip de executare silita, sau se refera la somatia de plata emisa in ... (vezi toată discuția)
"primul act de executare" in interpretarea legii Rino Rino Buna ziua tuturor, O speta de care m-am lovit acum cateva zile m-a determinat sa va supun atentiei o problema de terminologie si interpretare a legii, ... (vezi toată discuția)