Buna dimineata,
deoarece mi s-au diminuat veniturile si nu pot acoperi ratele la crediryul dob in timpul casatoriei unde fostul sot nu este trecut ca si co-platitor,am cerut solutii la banca dar,nu pot face retructurare,am trimis hartii :
-am gasit partial solutii,ma impiedica asigurarea care avand diagnosticul de neoplasm,nu pot lasa ca mostenitorii mei daca mi se intampla ceva sa plateasca ei,sau daca am nevoie de medicatii nu am posibilitate sa platesc,restructurarea si studiul dosarului costa 300 euro,echivalentul a cateva rate
ce pot face mai mult?
care este legea care specifica ca si celalalt sot are drepturi si obligatii.
am mers la 4 avocati dar fiecare are o alta varianta
Atat drepturile, cat si obligatiile sunt comune , in cazul in care acestea au fost dobandite in timpul mariajului.( am in vedere obligatiile contractate pentru nevoile obisnuite din timpul casatoriei ).
Obligatia contractuala care s-a nascut din incheierea contractului de imprumut poate fi comuna.
Astfel, veti putea disputa in cadrul partajului obligatia de plata a ratelor bancare.
In ceea ce priveşte datoriile comune ale fostilor soţi , instanta de judecata poate dispune obligarea sotului dumneavoastra la restituirea cotei de ½ din împrumutul contractat în timpul căsătoriei, dar si la obligarea platii cotei de 1/2 din sumele de bani ramase neplatite la banca, pana la implinirea termenului de rambursare.
Cititi cu atentie mesajele. Luati un avocat bun si aveti rabdare. La partaj bunurile mobile, imobile si obligatiile contractuale se impart intre soti .
multumesc ,,Laura,, pentru sfaturi,avand in vedere faptul ca ati trecut printr-o asemenea situatie.
-as avea o intrebare:in cazul dvs a creditelor a trebuit sa veniti cu martor pentru a demonstra unde s-au investiti banii obtinuti din credite?
-mai ramane sa caut un avocat ,,super,,
In orice proces va trebuie martori sau inscrisuri.Chiar si interogatoriu. Exista o lege sau instructiune bancara in care se spunea clar ca sotul nu mai trebuie sa semneze ca si coplatitor. Si..., da va trebuie acte sau martori prin care sa dovediti ca acei bani luati de la banca au fost folositi in timpul casatoriei si in scopuri comune.Nu descurajati chiar daca vor fi foarte multe termene. O sa platiti probabil si un expert contabil pentru sumele de la banca, si un expert in constructii pentru valoarea locuintei. Doar cu rabdare si un avocat caruia sa nu ii fie teama de a cauta spete ( deci sa fie super cum spuneti) ve-ti castiga. Bafta
Divort/partaj/credit
stmonica
Buna ziua
Eu si sotul meu urmeazasa divortam, ne-am inteles asupra divortului vom merge la notar. Ramane insa problema partajului...am cazut si aici de acord ... (vezi toată discuția)