avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solutii - restanta credit; obligarea sotului la plata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solutii - restanta credit; obligarea sotului la plata datoriilor facute in timpul casatoriei

Buna dimineata,
deoarece mi s-au diminuat veniturile si nu pot acoperi ratele la crediryul dob in timpul casatoriei unde fostul sot nu este trecut ca si co-platitor,am cerut solutii la banca dar,nu pot face retructurare,am trimis hartii :
-am gasit partial solutii,ma impiedica asigurarea care avand diagnosticul de neoplasm,nu pot lasa ca mostenitorii mei daca mi se intampla ceva sa plateasca ei,sau daca am nevoie de medicatii nu am posibilitate sa platesc,restructurarea si studiul dosarului costa 300 euro,echivalentul a cateva rate
ce pot face mai mult?
care este legea care specifica ca si celalalt sot are drepturi si obligatii.
am mers la 4 avocati dar fiecare are o alta varianta

Cel mai recent răspuns: cerebel33 , utilizator 18:09, 12 Martie 2014
Atat drepturile, cat si obligatiile sunt comune , in cazul in care acestea au fost dobandite in timpul mariajului.( am in vedere obligatiile contractate pentru nevoile obisnuite din timpul casatoriei ).

Obligatia contractuala care s-a nascut din incheierea contractului de imprumut poate fi comuna.

Astfel, veti putea disputa in cadrul partajului obligatia de plata a ratelor bancare.

In ceea ce priveşte datoriile comune ale fostilor soţi , instanta de judecata poate dispune obligarea sotului dumneavoastra la restituirea cotei de ½ din împrumutul contractat în timpul căsătoriei, dar si la obligarea platii cotei de 1/2 din sumele de bani ramase neplatite la banca, pana la implinirea termenului de rambursare.

Succes.

multumesc dna av care este legea care prevede ca se impart si datoriile fostilor soti?
Cititi cu atentie mesajele. Luati un avocat bun si aveti rabdare. La partaj bunurile mobile, imobile si obligatiile contractuale se impart intre soti .
multumesc ,,Laura,, pentru sfaturi,avand in vedere faptul ca ati trecut printr-o asemenea situatie.
-as avea o intrebare:in cazul dvs a creditelor a trebuit sa veniti cu martor pentru a demonstra unde s-au investiti banii obtinuti din credite?
-mai ramane sa caut un avocat ,,super,,
In orice proces va trebuie martori sau inscrisuri.Chiar si interogatoriu. Exista o lege sau instructiune bancara in care se spunea clar ca sotul nu mai trebuie sa semneze ca si coplatitor. Si..., da va trebuie acte sau martori prin care sa dovediti ca acei bani luati de la banca au fost folositi in timpul casatoriei si in scopuri comune.Nu descurajati chiar daca vor fi foarte multe termene. O sa platiti probabil si un expert contabil pentru sumele de la banca, si un expert in constructii pentru valoarea locuintei. Doar cu rabdare si un avocat caruia sa nu ii fie teama de a cauta spete ( deci sa fie super cum spuneti) ve-ti castiga. Bafta

Alte discuții în legătură

Coplatitor la imprumut bancar misu1972 misu1972 Buna ziua, am fost casatorit pana in anul 2012 cand am divortat in mod amiabil la notar. In anul 2011, in timpul casatoriei, sotia a facut un imprumut pe ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj/credit stmonica stmonica Buna ziua Eu si sotul meu urmeazasa divortam, ne-am inteles asupra divortului vom merge la notar. Ramane insa problema partajului...am cazut si aici de acord ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale MisteriosulDCO MisteriosulDCO Buna ziua. Am o intrebare: mai pot recupera vreo parte din banii unui credit de nevoi personale luat impreuna cu fosta sotie (ea fiind coplatitor)? Creditul a ... (vezi toată discuția)