avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acuzatia de furt impotriva unui dintre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acuzatia de furt impotriva unui dintre soti

Buna ziua,

Se poate formula o plangere la politie impotriva sotului/sotiei sub acuzatia de furt a unei sume de bani existente in casa, domiciliu comun ptr ambii?
Va multumesc!
Da, intre soti e posibila savarsirea infractiunii de furt avand ca obiect bunurile comune, daca se stabileste ca unul dintre soti l-a deposedat pe celalalt in scopul neindoielnic al insusirii unor bunuri,conform art. 210 C. penal,
ART. 210
Pedepsirea unor furturi la plângerea prealabilă
Furtul săvârşit intre soţi ori între rude apropiate, sau de către un minor în paguba tutorelui său, ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se urmăreşte numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Se poate face o plangere penala impotriva celuilalt sot in temeiul acestui articol.Personal sunt de parere ca acest furt trebuie si dovedit.:)
se poate depune plangere penala impotriva sotului care a savarsit fapta , in termen de doua luni de la data comiterii acesteia .
de regula se dispune NUP :P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt intre soti midax42 midax42 buna ziua, si la multi ani ! am mai pus aceasta intrebare si nu stiu unde gasesc raspunsul , Sunt invinuit de sotie in urma plecarii mele inopinante de acasa ... (vezi toată discuția)
Art 210? dia2120 dia2120 daca s a facut un denunt de fratele partii vatamate care a gasit un geam spart al locuintei,s-au ridicat amprentele mele care locuisem acolo in urma cu cateva ... (vezi toată discuția)
Bunurile dobandite in timpul casatoriei krisseftika krisseftika Buna seara. As dori sa aflu cui trebuie sa ma adresez in situatia in care bunurile comune dispar din casa? Si cum trebuie sa procedez legal? Va multumesc ... (vezi toată discuția)