avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sistare plata pensie alimentata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sistare plata pensie alimentata

Buna ziua,,am facut o cerere catre Judecatorie pentru sistarea platii pensiei alimentare catre fiul meu,,dar am primit un inscris din care reiese ca eu trebuie sa fac demersurile necesare in vederea identificarii adresei paratului,,sub sanctiunea suspendarii cauzei. Mentionez faptul ca nu stiu nimic de parat de aproximativ 4 ani,,. Ce ma sfatuiti sa fac??
Cel mai recent răspuns: popescu geo , utilizator 11:28, 7 Martie 2014
Buna ziua,
Cand depuneti o cerere la Judecatorie, aceasta trebuie sa indeplineasca niste conditii printre care si obligatia celui care face cererea (adica dvoastra) sa indicati numele complet si adresa celui impotriva caruia aveti pretentii (adica paratul - tatal copilului), intrucat acesta esti cel care, conform legii este obligat sa plateasca pensia alimentara respectiva si tot acestuia ii cereti sistarea platii.
Astfel ca trebuie sa indicati adresa paratului (cel putin ultima adresa cunoscuta) si in plus sa indicati in cererea depusa la Judecatorie o solicitare prin care rugati instanta ca dispuna o adresa la Evidenta populatiei pt. a se comunica date concrete sau faceti chiar dvoastra aceste demersuri la Evidenta populatiei, desi regula este ca Evidenta populatiei raspunde doar cererilor facute de instante.
Codul de Procedura Civila prevede ca, atunci cand reclamantul(dvs) desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a izbutit sa afle domiciliul paratului, presedintele instantei va dispune citarea acestuia prin publicitate. Citarea prin publicitate se face afisand citatia la usa instantei, se publica in Monitorul Oficial sau intr-un ziar de larga circulatie.

Multumesc.
Buna ziua,,in cererea catre judecatorie am depus copie dupa Ci a paratului,,dar se pare ca nu mai locuieste acolo.Mentionez ca paratul are varsta de 21 de ani,,si nu a depus nici o dovada ca ar continua studiile,,,iar eu am oprire pe salariu in continuare,,,Va intreb,,nu instanta trebuie sa faca demersurile pentru obtinerea adresei??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-domiciliu necunoscut parit alexa-rozi alexa-rozi Am si eu o intrebare va rog daca ma poate ajuta cineva.Am intentat actiune de divort si am trecut domiciliul sotului la adresa actuala la care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Stie cineva... mihailaurentiu mihailaurentiu stie cineva...daca pe cererea de chemare in judecata trebuie obligatoriu adresa exacta de domiciliu a reclamantului sau se poate trece o casuta postala ? stie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara narcisaa narcisaa sa-l citez in ziar? consider marturie mincinoasa declaratia depusa conform careia nu realizeaza nici un fel de venit !! cu ce ma ajuta faptul ca suntem in UE ... (vezi toată discuția)