avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua.Problema mea este urmatoarea.Sotia a depus divortul si cred ca vrea si partajul.Locuinta pe care o avem impreuna se imparte egal,sper,dar eu am facut un credit acum 3 ani pentru amenajarea locuintei.In momentul de fata m-ai am de platit suma de 15000 lei.Vreau sa stiu ca dupa ce vindem locuinta,fosta sotie trebuie sau nu sa-mi returneze 7500 lei.deoarece eu raman sa platesc ratele in continuare.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 11:56, 7 Martie 2014
Creditul contractat in timpul casatoriei si pt nevoile curente ale acesteia reprezinta o datorie comuna a sotilor care - in caz de partaj - va trebui impartita intre acestia.

Daca va hotarati sa vindeti imobilul (pret mai bun pt imbunatatirile aduse prin contractarea acelui credit) va trebui sa impartiti banii incasati DOAR DUPA ce achitati in totalitate creditul bancar.
asa cum se impart bunurile asa se impart si datoriile. Puteti vorbi cu ea si la partaj sa renunte la ceva, ca echivalent a celor 7500 lei. Discutati cu ea toate posibilitatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se impart datoriile dupa divort? bebela bebela Eu si sotul meu divortam.Avem un credit pentru nevoi personale, din care am cumparat masina, iar o mica parte din credit l-am investit in apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj valentina.tomita valentina.tomita Buna ziua, suntem casatoriti de 7 ani si avem un copil de aproape 5 ani. Sotul meu a achizitionat prin contract vanzare-cumparare de la mama lui un ... (vezi toată discuția)
Partaj credit codrutz2007 codrutz2007 Buna seara ! Fratele meu a inaintat divortul fiind de acord ambii, avand un copil . Acest copil ramane la mama ,tatal platind pensie alimentara cat a fixat-o ... (vezi toată discuția)