Buna ziua,am si eu o problema.Mi s-a suspendat permisul de conducere 60 de zile acum 1 an ca am mers pe linia de tramvai acordand prioritate unei salvari,am facut plangere contraventionala,eu in tot acest timp am beneficiat de permis,am fost acum 1 saptamana la proces cu martor si mi s-a spus ca este in pronuntare.Am verificat pe portal la Judecatorie si scrie "respinge plangerea contraventionala" ca neintemeiata la act de faptul ca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata.Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare,cale de atac ce va fi depusa la prezenta instanta.
Mai este ceva de facut,sau pur si simplu o sa trebuiasca sa returnez permisul?
Daca acolo scrie ca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata,ma poate pune sa platesc ceva?Va multumesc si astept un raspuns.
oug195
Art.118. -
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
Legat de cheltuielile judiciare, raspunsul este nu - nu sunteti obligat sa suportati vreo suma.
Va multumesc pt raspuns.Nu prea mai e nimic de facut daca am depus plangerea am fost si cu martori si mi s-a respins.Trebuie sa merg la judecatorie sa iau vreo hartie,vreo hotarare ceva? sau pur si simplu merg doar cu permisul la politie sa-l predau?
Va multumesc inca o data pt ajutor !!