avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despagubiri asigurare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despagubiri asigurare

Buna ziua,

as dori sa lansez o intrebare intrucat am mare nevoie de o parere. Asadar in perioada sarbatorilor apartamentul mi-a fost inundat de catre vecinul de la etajul superior, producandu-mi daune considerabile. Astfel usa de lemn masiv trebuie total inlocuita, parchetul de lemn masiv reconditionat precum si peretii dintr-o camera si hol. Vinovatul, proprietarul apartamentului unde s-a produs inundatia, mi-a inaintat asigurarea sa, avand incheiata o asigurare de raspundere fata de terti. A venit inspectorul a constatat daunele, mi-a inaintat o lista cu documentele necesare, le-am depus....insemnand devize de lucrari cu preturi de materiale si manopera de la furnizori, urmand ca in baza devizelor sa-mi plateasca daunele. Surpriza, agentul m-a sunat sa-mi comunice ca dosarul de dauna se va finaliza numai dupa ce eu voi fi efectuat lucrarile pe banii mei (!!!!!!) si le voi fi inaintat facturile achitate, apoi ei imi vor plati.

precizez, ca apartamentul meu era abia refacut si ca absolut totul era nou. desigur ca lucrarile ma vor impiedica sa locuiesc in el......din pacate asigurarea vinovatului nu acopera si aceasta cheltuiala.
Asiguratorul mi-a spus initial ceva, apoi altceva.....
As dori sa aflu inainte de a incepe un proces, opiniile dumneavoastra,

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ValiAnghel , utilizator 16:24, 7 Martie 2014
Puteti sa solicitati daune,inclusiv promovand actiune in instanta impotriva vecinului vinovat de inundatie si de prejudiciile cauzate la proprietatea si bunurile dv
alta era situatia daca ati fi avut si dumneavoastra o asigurare .

asigurarea de locuinte , functioneaza dupa acelasi criteriu ca si asigurarea auto de de tip RCA .
Am asigurare si eu pe locuinta, care acopera acest risc, insa acum la aproape 3 luni, nu cred ca o mai pot invoca. Eu am crezut ca asiguratorul sau ma va despagubi in baza documentelor solicitate.
Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea pentru inundatii alex8001 alex8001 Buna ziua. Ma intereseaza o asemenea asigurare, dar nu in caz de calamitati. Vreau sa ma asigur pentru cazul in care vecinul ma inunda sau eu inund un vecin. ... (vezi toată discuția)
Inundare vecini ana_turcoman ana_turcoman Buna ziua, Va cer suportul intr-o situatie pe care nu stiu cum sa o gestionez. Unul dintre vecinii de la etajele superioare face lucrari de reconditionare ... (vezi toată discuția)
Ce solutie exista pt a recupera plata daunelor? viorel constantin viorel constantin Apartamentul in care locuiesc a fost inundat de vecinul de deasupra. Am luat leg cu cei de la firma de asigurari Generali, am chemat veciniii si ... (vezi toată discuția)