avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lichidare cont bancar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lichidare cont bancar

Buna ziua,
Am o intrebare legat de bunurile comune.
Sunt casatorita de 3 luni. Impreuna cu sotul am facut un cont bancar in care am depus banii de la nunta. El ca titular si eu ca imputernicita. Intre timp sotul a lichidat contul bancar si a trecut banii pe un cont personal, cel de salariu. Eu nu am fost anuntata de acest aspect.
In urma unor neintelegeri am parasit domiciliu conjugal (apartament pe numele lui, dinaintea casatoriei) cu lucrurile personale si unele bunuri primite de la parinti si prieteni de la nunta. Parintii m-au ajutat sa-mi iau lucruri personale, pe el nu l-am anuntat ca doresc sa plec. Cred ca aflat de abia cand a ajuns acasa, dar nici nu m-a sunat sa ma intrebe ce s-a intamplat. A doua zi cand am sunat la banca si am aflat ce s-a intamplat cu banii.
Acum eu vreau sa fac 50-50 % dar el vrea un alt procentaj de 70-30 chiar 60-40, in favoarea lui.
Eu nu stiu cand banii au fost transferati dar un dubiu ca au fost chiar in ziua in care am plecat de acasa.
Pot sa-l dau in judecat pentru furt intre soti?
Mentionez ca eu nu am serviciu, doar bursa de la masterat, ce sanse as avea la partaj?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:23, 9 Martie 2014
Puteti sa il dati in judecata, caci aveti acest drept, insa trebuie sa va ganditi din timp la probele pe care va bazati. Faptul ca nu aveti venit (si probabil nici nu ati avut), este o problema, caci se pune intrebarea cine v-a dat de mancare, intretinere si haine pana sa plecati de acasa? 2) Dpdv al bancii, faptul ca sotul era titular iar dvs. doar imputernicit, nu prea este in avantajul dvs., daca ar fi fost cont cu doi titulari era altceva, dar la dvs. este un singur titular (sotul).

P.S. eu nu stiu cum de nu v-ati gandit sa scoateti banii inainte sa plecati si nu dupa ... :D
Nu cred ca a cheltuit prea mult sotul cu intretinerea, hainele si mancarea sotiei in cele 3 luni scurse de la casatorie, iar in cont erau banii de la nunta care se impart egal, nu conteaza ai cui invitati au dat mai mult, insa conteaza cine a cheltuit mai mut inainte de nunta.
Nu e vb de furt intre soti,cereti impartirea sumei retrase din cont in instanta cat mai curand.

Intr-adevar darurile de nunta tb impartite egal intre soti. Sa nu uitam insa ca si dvs ati plecat cu unele bunuri din casa.Cel mai bine ar fi sa ajungeti la o intelegere amiabila si sa impartiti cumva banii, pt ca veti cheltui mult timp, nervi si bani incercand sa recuperati aceste sume.
Tb da divortati si apoi sa puneti si prob partajului.
Au fost de fapt toate lucrurile personale impreuna cu cele primite de la invitatii mei de la nunta. Asa ca din acest punct de vedere nu am nimic de impartit cu el.
Mai raman doar banii ramasi de la nunta.
Vreau sa-l dau in judecata, pentru furt intre soti. Trebuie merg la judecatoria domiciliului comun? Am stat impreuna in Targu Mures, eu fiind din Ramnicu Valcea (unde sunt in acest moment, si unde am oficiat nunta).
Va multumesc mult pentru raspunsurile prompte.
Insistati pe o varianta gresita, nu e furt intre soti.
Daca vreti sa mergeti pe calea asta nu putem sa va retinem. Plangerea pt furt intre soti se depune la politie.

Alte discuții în legătură

Partaj cu darul dupa nunta yo85 yo85 Buna ziua. m-am casatorit acum 3 ani si 5 luni. am divortat in 2014 in luna martie. acum fosta sotie a pronit un proces de partaj si imi cere jumatate din ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru divort si recuperare ceva palpabil :) preafericitul preafericitul Buna ziua, cer si eu niste informatii, poate este cineva care ma poate ajuta. Incerc sa zic cat mai explicit si cat mai pe scurt. Impreuna cu sotia sunt de 9 ... (vezi toată discuția)
N-am făcut partajul după divorț, iar de curând am aflat că fostul soț aruncă tot ce a fost cumpărat în casă în timpul căsătoriei. ce ar trebui să fac la partaj? elisa emilia elisa emilia Bună ziua Am fost căsătorită 12 ani și nu am reușit sa fac partajul. De curând am aflat ca fostul soț arunca tot ce a fost cumpărat în casa în ... (vezi toată discuția)