avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sfat pentru divort si recuperare ceva palpabil :)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sfat pentru divort si recuperare ceva palpabil :)

Buna ziua, cer si eu niste informatii, poate este cineva care ma poate ajuta. Incerc sa zic cat mai explicit si cat mai pe scurt. Impreuna cu sotia sunt de 9 ani, si de doi ani si jumatate casatoriti. De o luna si jumatate ne-am separat ( ea s-a mutat, a plecat ), in urma intalnirii unei dragoste mai mari. De cand o cunosc am inceput sa strangem niste bani, pusi intr-un cont ( eu titular, ea imputernicita ).De cand cu toata povestea, a scos banii din cont cu aproximativ 2-3 saptamani in urma. Intrebarile mele sunt daca pot recupera ceva prin judecata sau bani sunt ca si dusi? pot dovedi ca eu am depus mai multi bani decat ea sau avea vreo importanta ca acest cont este pe numele meu (titular). Prin divort se imparte doar suma depusa de dupa nunta in acel cont? Ma pot folosi de faptul ca eu am ramas fara job chiar in perioada asta sau ca am facut sedinte de psihologie pentru a cere despagubiri morale sau ceva?

Va multumesc anticipat
Banii se pot imparti.
Dar...trebuie sa existe bani...sau alte bunuri.

Stti ce cred eu?
A consultat avocat si a procedat in acest mod premeditat.
Ultima modificare: Vineri, 25 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Alte bunuri nu avem de impartit. Cat despre bani, ei ar exista, sau au existat :)), dar eu mai pot demonstra acum ca exista?Ca sa se imparta ceva, sau ca sa am pretentii la ceva, trebuie sa demonstrez ca banii exista si sunt palpabili, iar eu nu vad cum as putea demonstra. Ea poate spune ca nu mai sunt, ca i-a cheltuit, ca mi-a dat si mie, sau pierdut, sau furati.....etc. Iar daca ii pot demonstra, s-ar imparti in mod egal toata suma?
Chiar dacă banii au fost ridicați și cheltuiți doar de către soția dvs ei se pot fi recuperați la partaj. Așadar, instanța de judecată o poate obliga pe soția dvs să vă restituie 1/2 din sumă sau o cotă mai mare (numai dacă dvs solicitați și dovediți că ați avut o contribuție mai mare la dobândirea bunurilor comune).
Aceste bunuri comune se refera doar la ce am strans dupa casatorie? sau si ce am depus inainte de casatorie in acel cont.

Multumesc frumos
cele obtinute inaintea casatoriei sunt bunuri proprii.

Alte discuții în legătură

Împărțirea banilor din timpul căsniciei: cum pot recupera suma cheltuită de soție din contul comun? LucaMoise LucaMoise Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie: urmeaza sa divortez de sotie si ne dorim o impartire corecta a bunurilor comune. Am inteles ca se poate face la ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri divort oana205 oana205 Buna ziua, Cum se poate face partajul in cazul sot inselat dupa 1 an de casatorie, in conditiile in care sotia avea salariu dublu fata de sot, ii indeplinea ... (vezi toată discuția)
Divort anditaru anditaru are vreo importanta ,in judecata, cine intenteaza primul actiunea de divort?daca nu mai exista bunuri comune de impartit{le-am vandut si am cheltuit banii ... (vezi toată discuția)