avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil. Expert-contrabil. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil. Expert-contrabil. Raspuns urgent

Buna ziua,
Va rog sa imi precizati daca sotia mea a lucrat ca si director-economic cu CIM pentru mai multe firme (norma partial, norma intreaga etc, a tinut contabilitatea pe baza acestor contracte), are mai mult de 1 an vechime in munca si avem deja dosar depus la AJPIS pentru indemnizatie crestere copil, ce posibilitati are sa poate tine in continuare contabilitatea pentru firmele pe care le are si sa ia si indemnizatie?
Este expert-contabil, autorizat CECCAR; exista posiblitatea sa deschida societate de contabilitate in asociere cu cineva? Nu vrea sa piarda acele firme doar din acest motiv.
Multumesc anticipat!
Va rog sa imi dai un raspuns complet si pertinent. In cazul in care se poate, pentru ca am auzit ca altii au facut deja asa ceva, care sunt solutiile cele mai viabile?
Cel mai recent răspuns: Bogdan-George , utilizator 17:17, 9 Martie 2014
1. Pe perioada cat benficiaza de indemnizatie pentru CCC poate fi asociat la o firma pentru ca dividendele nu sunt asimilate veniturilor din salarii deoarece se considera ce ele se reinvestesc.

2. Poate beneficia de stimulentul de insertie numai daca are venituri din salarii (indiferent de cuantumul acestor venituri sau de programul de lucru = cu timp partial sau normal) sau alte activitati profesionale.

3. Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an solicitati suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC si plata stimulentului de insertie.
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Bogdan-George a scris:

...
Varianta cu stimulentul de insertie e ok, este insa aplicabila si la celelalte contracte, chiar daca sunt cu norma partiala? Ce demersuri poate face acum cand deja e dosarul de indemnzaiie depus la AJPIS.

Varianta este aplicabila in situatia oricarui contract aducator de venituri.

Mergeti la AJPIS si discutati cu ei situatia ca sotia doreste ca in loc de indemnizatie sa primeasca stimulentul de insertie si vedeti ce va spun acestia.
Multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie croberta croberta Mama se intoarce la serviciu in timpul celor 126 zile de concediu sarcina si lehuzie. Nu solicita stimulent, dar tatal o poate face ? Unde poate verifica o ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil pana la 1 an Alexamdru Alexamdru Buna sunt George ,casatorit , mentionez ca ultimi 2 ani lucrez ca salariat la mediul privat. Sotia mea nu lucreaza si de curand am devenit parinti . As dori ... (vezi toată discuția)