avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto din 2009
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto din 2009

Buna ziua.Am o intrebare.Se poate recupera o taxa auto platita in 2009 dar fara a mai avea nici un document care sa ateste ca masina a fost in proprietatea mea.In plus nu mai am nici documentul care atesta ca am achitat taxa de mediu.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dumitruovidiumihai2009 , utilizator 11:06, 13 Martie 2014
dumitruovidiumihai2009 a scris:

Buna ziua.Am o intrebare.Se poate recupera o taxa auto platita in 2009 dar fara a mai avea nici un document care sa ateste ca masina a fost in proprietatea mea.In plus nu mai am nici documentul care atesta ca am achitat taxa de mediu.Va multumesc


RASPUNS :
Cred ca se poate recupera. Va trebui insa sa faceti rost de copii de pe documentele care atesta ca masina a fost in proprietatea dumneavoastra si ca ati achitat TAXA DE MEDIU.
Intrati la contul meu si cititi raspunsul amplu pe care l-am dat legat de subiectul :
"Taxa auto 2010. Primim toti banii sau doar in rate ?",
ca sa aveti toate informatiile de modul in care se poate recupera "TAXA AUTO 2009" dar si despre "TAXA DE MEDIU".
Succes !
Ok.Ma asteptam la acest raspuns.Stiu ca se spoate elibara de carte Administratia fincanciara chitanta care dovedeste ca am platit taxa de timbru,dar ce pot face in situatia in care nu pot sa fac copie dupa cartea de identitate si talonul masinii?
Oare nu este posibil ca doar chitanta care dovedeste ca am platit taxa de timbru sa imi fie necesara pentru a deschide un porces?
In primul rând nu ați plătit timbrul de mediu ci taxa de poluare.timbrul de mediu a intrat in vigoare in 15 Martie 2013.daca nu aveți copii dupa toate actele mașinii nu puteti sa recuperati taxa.daca va spune cineva ca se poate nu trebuie sa-l credeți.
Am inteles.Va multumesc.O seara buna
Se poate formula o cerere catre Serviciul de Inmatriculari Auto pentru eliberarea unei adeverinte care sa ateste prima inmatricularea a autovehiculului in spatiul comunitar si ulterior inmatricularea acestuia pe dumneavoastra, adeverinta care probeaza inmatricularea pe dumneavoastra si care poate fi folosita in instanta.

Alte discuții în legătură

Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto Kahlya Kahlya Buna seara. Daca am cumparat o Dacia Sandero in 2008 si am platit taxa auto (in jur de 1300 lei parca) as putea sa cer sa mi se restituie? Nu inteleg deloc cum ... (vezi toată discuția)
Chitanta timbru de mediu pierduta teo_pojar teo_pojar Buna ziua. Am adunat toate hartiile pentru inmatricularea definitiva, dar cand am ajuns la ghiseu m-am trezit ca imi lipsete chitanta originala de la timbru ... (vezi toată discuția)