avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire taxa auto

Buna seara. Daca am cumparat o Dacia Sandero in 2008 si am platit taxa auto (in jur de 1300 lei parca) as putea sa cer sa mi se restituie? Nu inteleg deloc cum vine treaba asta cu taxa auto, taxa de timbru, ma poate lamuri cineva?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 06:47, 9 Martie 2014
DA . PRIN INSTANTA.
ACTE NECESARE: Copii dupa urmatoarele documente:

Copie CI - titular autovehicul;
Copie contract de vanzare-cumparare, factura fiscala(daca este cazul);
Copie carte de identitate autovehicul + traducerea legalizata(Brief mare);
Copie talon original al autovehiculului(din tara de origine + traducerea legalizata- Brief mic);
Copie decizia de calcul a taxei de poluare emisa de ANAF;
Copie chitanta care atesta plata taxei de poluare/taxei pentru emisii poluante provenite de la autovehicule/timbru de mediu;
Copie talon si carte de identitate - romanesc(dupa inmatricularea in Romania).
Taxa judiciara de timbru,( reprezentand 10% din valoarea taxei de poluare achitata, dar nu mai mult de 300 lei, ) platita la Consiliul local(primaria) unde se afla sediul Tribunalului Judetean sau domiciliul fiscal al titularului dreptului de restituire.

IN SITUATIA, in care nu mai sunteti in posesia unor acte din cele enumerate mai sus, acestea se pot recupera de la DRPCIV(directia de imnmatriculari auto). Faceti o cerere si solicitati, o copie dupa dosrul de inmatriculare a vehiculului in discutie.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, dar eu am cumparat aceasta masina din Romania, de la reprezentanta Dacia (ASV Auto), noua, deci nu am adus-o din strainatate. E valabil acelasi raspuns pe care mi l-ati dat? Va multumesc inca o data si va rog sa ma scuzati ca am vazut atat de tarziu raspunsul, nu prea ma pricep...Si inca o intrebare: daca eu recuperez aceasta taxa si apoi vand masina cumparatorul va plati o alta taxa (auto, de timbru, nu stiu...)?
Procedura de recuperare a taxei se aplica masinilor second hand aduse din import, din comunitatea europeana mai precis, si nu a celor noi, ca si in cazul dumneavoastra .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto platita in 2009 andreipasca andreipasca Buna ziua, As dori sa stiu daca pot recupera taxa auto platita in 2009 si ce acte am nevoie pentru aceasta. Eu nu am cunostinte juridice pentru a ma ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto darian2006 darian2006 Buna ziua! Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si ... (vezi toată discuția)
Taxa auto norby2 norby2 Buna seara . 1. Pentru recuperarea taxei auto ce documente sunt nevoie? Se poate recupera taxa fara sa ajung in instanta? Am fost la ANAF si au spus ca nu ... (vezi toată discuția)