daca legiuitorul a vrut sa arate, ca cererea de apel intocmita doar in conditiile art. 412 alin 1 lit. a, b, si c, (intr-un cuvant, cererea neinsotita de motivare) de ce nu s-a oprit la art. 412 alin. 1 lit. a, b si c? Legiuitorul spune cererea de apel intocmita in conditiile art 412 , articol care are 4 alineate (alin 4 motivarea).
Consider ca trebuia prevazut clar si termenul de motivare care sa curga de la comunicarea hotararii. Se tot vorbeste de celeritate si se lasa loc de interpretare cu privire la depunerea motivelor care ar putea fi depuse pana la primul termen, termen la care partea adversa poate cere termen pt pregatirea apararii astfel incat se prelungeste termenul in care se va solutiona procesul.
multumesc mult
Vorbim de penal, nu???? nu de civil!!!.. "partea adversa" poate fi procurorul sau partea vatamata! ... cu siguranta acestia nu au interes in prelungirea termenului de solutionare, ba dimpotriva!
Iar, daca vorbim de "partea adversa" ca fiind inculpatul... atunci e clar, ca partea vatamata sau procurorul, vor depune motivele de apel in timp util pentru ca "partea adversa" inculpatul sa aiba timp sa ia la cunostinta de motive si sa-si faca apararile astfel incat sa nu poata invoca acest lucru ca motiv de amanare.
Se poate depune apel si inainte de COMUNICAREA MINUTEI ? De pilda in cazul unui inculpat care a vazut pe portal.just.ro pronuntarea si vrea sa o atace. Pe portal se da numarul hotararii, astfel incat , din punctul meu de vedere, acea persoana ar putea totusi sa introduca apel inainte de comunicarea minutei, daca este extrem de stgrsat sau din alte motive subiective. Exista vreun impediment/vreo interdictie fata de acea persoana care vrea sa depuna apel inainte de comunicarea minutei ? Astept raspuns, va multumesc.