avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cetatenie maghiara
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cetatenie maghiara

mama, pensionar , s-a nascut si a crescut pana la 17 ani intr-un sat , teritoriu aproape (100KM) de granita cu Ungaria, chiar se spune ca atunci in 1944, zona respectiva apartinea de Ungaria.Bunica mamei este oricum din Ungaria, casatorita in satul respectiv.
vreau sa intreb daca cumva intr-un caz din acesta, mama , nu dobandeste cumva "automat" cetatenia si drepturi maghiare si daca acest "drept' nu se aplica cumva si copiilor ei?
multumec!!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:54, 10 Martie 2014
Daca bunica este cetatean maghiar iar mama si dvs. aveti cunostinte minime de limba maghiara puteti obtine cetatenia maghiara insa nu automat:
În prima fază, aplicanții pot apela la Centrele pentru Democrație existente în fiecare reședință de județ. Aici li se oferă consultanță și, tototodată, li se preiau dosarele. Solicitanții pot apela la consulatele maghiare din România, la Ambasada Ungariei la Bucureşti sau într-unul dintre oraşele Ungariei. În cele din urmă dosarul ajunge la Budapesta. Aici se prelucrează şi, după acceptare, preşedintele ţării semnează actele de acordare a cetăţeniei, după care noul cetățean maghiar este anunţat cu privire la data în care trebuie să se prezinte pentru depunerea jurământului. Toată procedura durează aproximativ cinci luni de la depunerea dosarului complet.

[ link extern ] /

Mai multe informatii gasiti aici:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenia maghiara georgetastancu georgetastancu Am un baiat de 19 ani,nascut Budapesta,Ungaria.Cum poate obtine cetetenia maghiara?Trebuie neaparat sa stie limba maghiara? (vezi toată discuția)
Cum pot obtine cetatenia maghiara? eva_balan eva_balan Buna,sunt Eva as avea si eu o intrebare....sant cetatian roman cu parintii,bunici unguri as vrea sa stiu cum as putea obtine cetatenia maghiara...tin sa ... (vezi toată discuția)