avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... putin ajutor va rog!! NOU
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

putin ajutor va rog!! NOU

buna, ma numesc R.B. am 33 de ani sunt din cluj napoca si as dori sa ma ajutati cu niste sfaturi in legatura cu cazul meu, pe care o sa il descriu in cele ce urmeaza! anul trecut in vara (2008 august) impreuna cu niste prieteni de familie ne am hotarat sa mergem in excursie in muntii apuseni la un baraj de acumulare, pe malul unui lac, zis si facut, am ajuns pe malul laculul, am campat, am instalat corturile,eram in jur de 15 persoane trupa nostra, iar langa noi mai erau campati in jur de inca 15 corturi , pe malul lacului era o barca aflata intro stare avansata de degradare, putreda, gaurita,si plina de dopuri, parea o barca parasita, nu avea nici vasle, cu acea barca se dadeau toti turistii din ziua acea,unii ne au spus ca e al nimanui si daca vrem sa ne dam si noi cu ea putem so facem linistit, am luat si noi barca sa ne dam cu ea, am fost 6 persoane in barca, dar cand am ajuns la mijlocul lacului, barca a inceput sa ia apa prin gaurile care erau in fundul barcii si sa scufundat, noi am sarit din ea si am inotat pana la mal, imediat dupa vreo ora a aparut un individ care a pretins ca e barca lui si nea cerut o suma uriasa de bani in prima faza (5000 euro, precizez ca o barca identica noua nu valoreaza mai mult de 1000 euro), a chemat politia, ne au luat datele, iar dupa 1 luna am fost chemati la sectia de politie din localitatea respectiva pentru declaratii sub acuzatia de furt calificat, am mers la declaratii , am colaborat cu dansii , am explicat ca nu am avut nici cea mai mica intentia de a fura barca respectiva, doar a ne da cu ea, mentionez ca am incercat sa ne impacam cu individul presupus proprietar, care printre altele ne a spus ca "nu am acte pe barca, da pot sa fac rost, ca am prieteni" iam oferit chiar o suma decenta, dar nu a vrut sa accepte. acum cateva zile ne a venit o citatie la procuror pentru "prezentare material" am angajat un avocat, sper sa reusim pana la urma sa facem ceva, caci nici prin gand nu ne a trecut sa furam barca acea care era mai mult o epava, nici macar gratis daca ne o dadeau nu aveam nevoie de ea! va multumesc, si as dori sa stiu parerea voastra despre acest caz, chiar si sfaturile sunt bine primite!!
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 12:46, 25 Aprilie 2009
depinde, este posibil . insa daca veti fi condamnati ( sigur va fi cu suspendare) , in cazul in care nu aveti antecedente, beneficiati si de unele circumstante atenuante ?S-au mai plimbat si alti turisti cu ea, si se impune intrebarea , de ce nu s-a scufundat atunci ? cel putin din cele redate de dvs. reiese ca barca era destul de deteriorata, insa ma intreb, totusi, cum ati avut curajul sa va urcati 6 persoane intr-o astfel de epava?;) pentru a face o ,,plimbare" pe un lac de acumulare( baraj) ..din punctul meu de vedere, nu oricine s-ar fi aventurat. in fine , barca este scufundata, cine ii mai poate face o evaluare, si chiar daca ar fi recuperata...cine stie cum s-ar putea demonstra ca stricaciunile erau anterioare scufundarii? ma gandesc ca poate sacapati mai ieftin , ar fi chiar pacat pentru asa o ,,distractie" sa va treziti cu cazierele patate.Eu va urez inca o adata succes:)
lacul de acumulare BELIS , in locul in care ne aflam adancimea lacului e de cel putin 60 de metri, o echipa de scafandri mar costa mai mult decat sai cumpar o barca noua! sper sa rada, sau sa nu rada, sau sa faca ce vor, dar sa isi dea seama ca e penibil, si ca nu am vrut sa furam epava,mai interesa un sfat, cum am putea sa evitam sa fim condamnati in orice fel, nu vrem sa avem cazierele patate!
Da, dar stiti cum e...sunt multi cei care cauta si abia asteapta sa profite de pe urma unor inocenti.Adica , pescarul acela sau ce era, v-a oferit tentatia....sperand poate sa se intample asa . apoi sa traga cat mai mult de pe urma faptasilor. Asta ma duce cu gandul la acele persoane care , desi abia atinse un pic de o masina, si poate chiar din vina lor...apoi incearca sa-l ,,jupoaie" pe sofer. In fine, fara a face scenarii de acest gen( a lasat barca la mal, observand de undeva , de aproape cum turistii isi fac plimbarea, asteptand momentul scufundarii, pt ca apoi sa apara brusc si sa va poata acuza), eu una cred ca proprietarul barcii este interesat in primul rand de bani si nu cred ca vrea neaparat sa fiti condamnati.
din cate am inteles dosarul a fost inaintat la procuror, doar atunci se face "prezentare de material", putem cumva sa oprim inaintarea dosarului mai departe?? daca i achitam aluia barca, sau ne intelegem cu el?
Nu cred ca veti ajunge sa fiti condamnati pt furt...
Depinde daca respectiva barca era asigurata in vreun fel... Chiar si numai legata cu o sfoara, de un bolovan... Cine i-a spus individului ca dv si prietenii ati luat barca? Barca nu se afla pe terenul celui care pretinde ca e barca lui iar daca nu era asigurata in vreun fel si avand in vedere starea avansata de degradare... putea fi considerata ca fiind abandonata.
In plus, sa dovedeasca de unde o are... (poate, la randul lui... a "furat” barca, asa cum ati "furat-o” si dv). Pe barci nu se plateste impozit?
Daca zice ca foloseste barca pt pescuit ar trebui sa aiba pt aceasta un "certificat de calitate” in care sa fie specificat ca ambarcatiunea se preteaza la "pescuitul din barca”..., trebuie sa aiba act de provenienta...
Aceste aspecte par a nu avea legatura cu fapta dv, dar... poate ca individul (daca a avut vreodata barca in proprietate / posesie) chiar a abandonat barca si, pt ca dv ati avut ghinionul sa o scufundati individul s-a gandit ca poate scoate ceva bani... S-ar putea dovedi ca, de fapt, barca chiar era abandonata...
Avand un avocat angajat nu ar trebui sa va faceti prea multe probleme, doar ca aveti cheltuieli si neplaceri cu deplasarile.

Cerand ca individul sa faca dovada proprietatii / posesiei de buna credinta mai castigati timp si, poate, ajunge sa isi revizuiasca pretentiile.

Va doresc multa bafta!

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate asupra unei epave din marea neagra raileanu raileanu In Marea Neagra, in zona costiera a Romaniei la circa 2 mile de mal, am gasit o epava a unei nave scufundata in urma cu circa 50 ani. Ce regim juridic are ... (vezi toată discuția)
Furt lcd-uri cristianovici cristianovici impreuna cu un angajat am incercat sa furam 4 lcd uri dintr un hypermarket. am fost prinsi..a venit politia ..s a recuperat pe loc prejudiciul..am recunoscut ... (vezi toată discuția)
"furt din magazin" baiat21 baiat21 Ieri eram intr-un hypermarker , anume Profi si vroiam impreuna cu un prieten sa facem un videoclip intitulat cu \\\\" Ce sa nu faci in viata ? \\\\" (adica ... (vezi toată discuția)