avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu

In cazul in care un angajat la o firma de asigurari,(firma avand sediul principal in Ungaria), nu primeste salariul pentru ultimele 3 luni, exista vreo cale legala de obtinere a acestor salarii restante. mentionez faptul ca nu se doreste demisionarea de la locul de munca? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:34, 24 Aprilie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
De ce precizati ca are sediul principal in Ungaria?
Dvs. ati incheiat CIM cu Sucursala din Romania si l-ati inregistrat la ITM in Romania? Daca da, faceti cum v-a spus colega mea, "uranopos".
tudorvaleriu a scris:

De ce precizati ca are sediul principal in Ungaria?
Dvs. ati incheiat CIM cu Sucursala din Romania si l-ati inregistrat la ITM in Romania? Daca da, faceti cum v-a spus colega mea, "uranopos".


da contractul s-a incheiat cu sucursala din romania. va multumesc pentru raspunsuri
ITM-ul ii poate pune in vedere angajatorului sa va achite drepturile salariale , iar in cazul in care acesta nu va achita salariul poate fi sanctionat de inspectorii ITM.
Hotararea instantei este insa executorie, deci sansele pentru recuperarea drepturilor salariale sunt la instanta. si inca un amanunt, fiind vorba de un litigiu de munca este scutit de taxa judiciara si timbru judiciar, iar instanta competenta este Tribunalul din resedinta de judet. In cazul in care doriti sa va luati aparator, solicitati instantei si obligarea angajatorului la plata cheltuielilor de judecata, respectiv onorariul de avocat (depunand chitanta la dosar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului Armasoiu Nicolae Armasoiu Nicolae Mi-am incheiat CIM prin demisie fara preaviz in 30 aprilie 2009 si angajatorul refuza sa plateasca lichidarea si concediul. Ce pot sa fac va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului danutz69 danutz69 Sunt in situatia de a nu fi primit salariul aferent ultimelor 3 luni , iar angajatorul find un ong vine cu tot felul de justificari mai mult sau mai putin ... (vezi toată discuția)
Salarii neplatite si salarii compensatorii magdabip magdabip Buna ziua, Am fost angajata la o firma romano-germana de scari interioare. Datorita unor probleme aparute in Germania, firma a intrat in reorganizare ... (vezi toată discuția)