avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariului

Mi-am incheiat CIM prin demisie fara preaviz in 30 aprilie 2009 si angajatorul refuza sa plateasca lichidarea si concediul.
Ce pot sa fac va rog sa ma indrumati.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 02:00, 26 Mai 2009
1. Faceti o sesizare la ITM care va face un control si va da un termen de rezolvare (nu il poate obliga pe angajator sa va plateasca banii).
2. Cel mai bine ar fi sa actionati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul unde aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe. In acest caz castigati sigur.
Solicitati in scris plata acestor drepturi, depunand personal cererea si solicitand numar de inregistrare sau o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.
Si daca refuza in continuare.....adresati-va instantei de judecata. Instanta compententa este Tribunalul din resedinta de judet, iar actiunea este scutita de taxa de timbru si timbru judiciar. Este bine sa va angajati avocat si sa solicitati instantei obligarea angajatorului si la plata cheltuielilor de judecata, depunand in acest scop la dosarul cauzei chitanta onorariului de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu f_karoly f_karoly In cazul in care un angajat la o firma de asigurari,(firma avand sediul principal in Ungaria), nu primeste salariul pentru ultimele 3 luni, exista vreo cale ... (vezi toată discuția)
Contestare va0202 va0202 Buna ziua, In cazul in care sunt concediat si consider ca sunt nedreptatit cum trebuie sa procedez ca sa contest decizia? (vezi toată discuția)
Neplata salariu caliopeta caliopeta Buna ziua, in luna ianuarie in urma unei discutii telefonice cu managerul de zona pe fondul neplatii la timp a salariului mi s-a sugerat sa-mi dau demisia,eu ... (vezi toată discuția)