Buna seara
Am si eu o problema si nu stiu cum sa procedez.
Lucrez la o societate comercială de 4 ani de zile,iar astazi am fost acuzat de furt intr-un mod indirect,fara a-mi demonstra acest lucru cu probe video sau altfel de probe si mi s-a adus la cunostinta ca nu mai are incredere in mine persoana din conducere si ca urmeaza sa fiu transferat pe un departament. Eu nu doresc acest lucru si ma gandesc ca risc sa-mi pierd locul de munca pe o acuzatie de furt indirectă si nefondata. Mentionez ca am cazier,sunt in perioada de proba,dupa această perioadă voi putea sa-mi reabilitez cazierul.
Ce ma sfatuiti sa fac în acest caz?
Va multumesc
Discutati deschis cu persoana din conducere.
Daca nu ati comis niciun furt, atunci nu aveti de ce va teme.
Pentru a asemenea acuzatie este nevoie sa aduca si probe.
am discutat deschis cu conducerea,am adus la cunostinta existenta cazierului,nu am avut nimic de ascuns,in schimb am fost "amenintat" cu departamentul juridic si atita timp cat cazul este in curs de solutionare eu voi fi repartizat pe un departament mai bine protejat din punct de vedere al camerelor video.
Prezumtia de nevinovatie e una si comiterea unei infractiuni si neprinderea e alta.
Aveti dreptul de a va apara sub aspect juridic.
Puteti sa ii dati in judecata dar suntem in Romania si justitia a scazut mult de tot in ultimii ani in civil...