avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neintelegere pe un titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neintelegere pe un titlu de proprietate

Buna Ziua! Eu impreuna cu sora mea avem in proprietate(conform titlului de proprietate), 3,80 ha pamant intra(casa si un loc de casa) si extravilan. Deoarece nu putem ajunge la un acord in ceea ce priveste vanzare unor parti(deoarece trebuie platit impozitul si intabularea lor inainte de vanzare)............cum se poate rezolva acesta problema? Exista vreo forma legala de a imparti in doua acest ,,titlu''.
Multumesc!
Puteti solicita partajul pe calea instantei de judecata fie prin impartirea in natura fie prin atribuirea intregului teren catre una din parti cu obligarea acesteia la plata unei sulte catre cealalta parte.
Buna ziua,

Puteti partaja amiabil bunurile imobile ( la notar). Pentru acest lucru aveti, insa, nevoie de cadastru, intabulare, certificat fiscal etc.

Multumesc.
Tocmai aici este problema mea.....refuza sa plateasca impozite, intabulare..........doar sa vanda(adica sa ia bani).
Impartirea in parti egale in instanta mi-ar conveni. Dar costa mult aceasta actiune? Multumesc!
Trebuie platita o taxa de timbru in cuantum de 3%din valoarea bunurilor de partajat care la final va fi suportata 50%-50% de coproprietari.
Partajul judiciar este un proces, in general, de lunga durata si implica niste costuri: taxa judiciara de timbru, care se calculeaza la valoarea bunurilor supuse partajului, acest fapt implica si o evaluare a acestora si atunci trebuie platit onorariul expertului evaluator, precum si onorariul avocatului.
Aceste sume trebuie sa le avanseze cel ce deschide o astfel de actiune, insa cheltuielile de judecata vor fi impartite in functie de cotele fiecarei parti, prin hotarare judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Partaj IRINA86RO IRINA86RO BUNA ZIUA, Am un apartament cumparat impreuna cu fostul sot si am dori sa facem partajul dar nu stim cum ar fi mai ieftin ,sa facem partajul prin tribunal sau ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil la divort Marius_mto Marius_mto Partajul se poate face si dupa divort la notar sau trebuiesc facute deodata? Daca s-a stabilit lista tuturor bunurilor si s-a cazut de acord asupra felului in ... (vezi toată discuția)
Partaj - taxe, procedura ContSters338232 ContSters338232 Buna ziua! Care sunt taxele pentru a deschide un partaj? Si care este procedura? (vezi toată discuția)