avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Raspundere disciplinara si raspundere patrimoniala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Raspundere disciplinara si raspundere patrimoniala

Daca un salariat nu si-a indeplinit atributiile de serviciu, iar societatea a fost amendata din acest motiv, putem actiona asupra salariatului si cu cercetare disciplinara si cu raspundere patrimoniala (recuperarea contravalorii amenzii) pentru aceeasi fapta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:00, 11 Martie 2014
prin cercetarea disciplinara il veti sanctiona pentru neindeplinirea atributiilor, iar prin actiunea patrimoniala va recuperati suma dar va trebui sa ii dovediti culpa....
@ laurapopa1981

Art.253 alin.3 C.mun. : Angajatorul care a platit despagubirea isi va recupera suma aferenta de la salariatul vinovat de producerea pagubei, in conditiile art. 254 si urmatoarele.

Principalele modalitati de stabilire si recuperare a prejudiciului produs angajatorului – atat in cazul raspunderii patrimoniale, cat si a obligatiei de restituire – sunt acordul partilor ori actiunea in justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare amenzi si cercetare disciplinara prealabila ccmihaela ccmihaela Buna seara Societatea la care lucrez a primit o amenda de la ITM pt nerespectarea prevederilor HG 1425/2006. Intentioneaza recuperarea amenzii de la cei ... (vezi toată discuția)
Raspundere salariat is_yka is_yka Cum trebuie sa procedez pentru a-i imputa salariatului amenda pe care societatea a primit-o, deoarece acesta nu a scos rovinieta. (vezi toată discuția)
Amenda iuliangoga iuliangoga Amenda poate fi considerata paguba ? In acest sens , angajatorul se poate indrepta impotriva salariatului care a gresit ? (vezi toată discuția)