avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor CEC BANK
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

CEC BANK

Buna ziua
In data de 22 mai 2003 am avut in sold la un LIBRET DE ECONOMII LA VEDERE de la CEC(deschis la data 11 oct.2002) , suma de 50.000 lei.La data aceea era o suma considerabila.Ce pot face sa recuperez aceasta suma cu dobanzile respective pana la zi ?De-alungul timpului am mai fost pe la Sucursale ale CEC-ului si mereu mi s-a spus ca nu are rost sa mai fac vreo solicitare ca nu mai pot sa dea acesti bani inapoi, ca este greu sa mi se recalculeze dobanzile pana la zi. etc..Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:19, 27 Martie 2014
Adica nu ati recuperat banii din acel depozit? Sau cum? Va intereseaza doar dobanzile sau si soldul? Nu am inteles ..
Nu am luat nimic vreau sa lichidez libretul dar am pierdut acesti bani dupa cum mi s-a raspuns de la CEC BANK:
;In hotararea asupra cererii nr. 34746-97, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) intrunita in sedinta din 10 iulie 2001, a statuat ca nu este “o obligatie generala a Statelor de a mentine, printr-o indexare sistematica puterea de cumparare a sumelor depuse la anumite organisme bancare sau financiare” si nici “de a mentine constanta puterea de cumparare a sumelor liber depuse la anumite organisme bancare sau financiare”, respectiv ca titularii conturilor, vazand “eroziunea capitalului economisit datorita inflatiei” care a afectat dupa 1989 toata populatia Romaniei “ca urmare a tranzitiei la economia de piata” si “conjunctura economica generala a tarii”, puteau “in orice moment sa obtina rambursarea economiilor lor plus dobanda” agreata cu institutia de credit la semnarea contractului de depozit sau economisire.
In urma aplicarii prevederilor Legii nr. 348/2004 privind denominarea monedei nationale, incepand cu 1 iulie 2005, sumele depuse in conturi la banci au fost supuse prevederilor acestei legi, respectiv au fost convertite in noua unitate monetara. Suma exprimata in moneda veche a fost inlocuita cu suma exprimata in moneda noua, prin impartire la 10.000 (ex. suma de 10.000 lei a devenit 1 RON, iar 5.000 lei a devenit 0,5 RON).
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
ContSters316391, utilizator
Sunt obligati sa vi le calculeze la zi.
Cum adica sa nu vrea sa va dea banii ?/? Ai cui sunt banii ??? Nu ai dvs???
Faceti solicitare scrisa, luati nr de inregistrare si reveniniti in x zile( nu stiu termenul, dar nu poate fii mare).
Daca nu se rezolva - plangere la BNR. Sa vedeti ce repede se rezolva.
ROBERTBLUE81 a scris:
Sunt obligati sa vi le calculeze la zi.

Probabil ca i-au calculat la zi si daca o fi avut 70000 lei, adica 7 roni, cu probabil 3,5% pe an ..ai fi ajuns la 50 lei in 20 de ani, cu alte cuvinte a avut o Dacia1310 si dupa 20 de ani, are 50roni (sau hai 100roni).
M-am tot gandit daca ar fi putut sa ii actualizeze banca cu rata inflatiei (ar fi fost altceva, avand in vedere ca prin '92-'93-'94 a fost si aproape 300%/an sau pe acolo) si am ajuns la concluzia ca fiind un depozit bancar este guvernat de un contract intre parti cu o dobanda stabilita de ele, caz in care clientul nu poate pretinde decat dobanda convenita (3,5%, sau 5% sau 6,5% sau cat fi fost ea, dar in niciun caz rata inflatiei de 280%/an in anumiti ani).
Ca urmare (cred) ca banca ii da banii, insa ...valoarea este ridicola, dar asta este, la fel cum au patit si cei care au tinut banii la saltea sa zicem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cecuri cu cistiguri in autoturisme dacia luciadacia luciadacia Am 2 cecuri de 5000 lei cu cistiguri in autoturisme Dacia, de dinainte de 1989. Se acorda despagubiri pentru aceste cecuri? Unde pot sa ma interesez si unde ... (vezi toată discuția)
Cec libret de economii kitto kitto Am o intrebare , am varsta de 19 ani ,iar cand m-am nascut tatal meu mi-a facut un cec unde mi-a depus suma de 5000 de lei ,suma destul de importanta atunci ... (vezi toată discuția)
Cec-libret de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme MirceaVleoanga MirceaVleoanga Buna ziua, Sunt \\"fericitul\\" detinator a 4 bucati carnete CEC-Libret de Economii cu dobanda si castiguri in autoturisme cu valoare 5000 lei, puse in ... (vezi toată discuția)