avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Invatamantul la distanta in 2008 - nu pot obtine ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Invatamantul la distanta in 2008 - nu pot obtine diploma de licenta

Buna ziua,
In 2005 m-am inscris la Facultatea de drept si administratie publica filiala Madrid din cadrul Universitatii Spiru Haret Bucuresti. Mi s-a spus ca durata cursurilor este de 3 ani, iar in iulie 2008 am sustinut examenul de licenta. Apoi, surpriza! In 2010 cand am fost sa imi ridic diploma, mi s-a spus ca nu o pot obtine, pentru ca am nevoie de 240 de credite pentru drept, iar eu aveam 180. Ca trebuie sa mai fac un an, sa dau toate exemenele plus unele diferente, pentru ca de atunci s-au mai schimbat cursurile, si sa dau inca o data examenul de licenta, pentru ca cel anterior nu este recunoscut si nu se poate echivala. Toate platite, bineinteles.

V-as ruga sa ma sfatuiti ce sa fac. Sa platesc inca un an, licenta si sa dau toate examenele aferente (m-ar costa in jur de 3500 de lei, plus timp si efort - materia s-a schimbat, codul penal, codul civil..) sau sa ii dau in judecata. Nu stiu cum era reglementat ID-ul in 2005-2008, de ce nu mi s-a spus ca sunt necesari 4 ani de studii si de ce am fost acceptata in licenta doar dupa 3 ani, daca nu era legal.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:26, 15 Martie 2014
- nu există facultate de drept de 3 ani, de fapt, nici cei 4 ani nu sunt suficienţi ori, nu te poţi descurca în domeniul juridic dacă nu urmezi un master ;
- nu pot înţelege cum v-a admis la intrarea în examanul de licenţă cu doar 3 ani : i-aţi putea acţiona în judecată şi chiar căştiga un eventual proces de recuperare a taxei achitate de susţinere a examanului de licenţă dar NU şi recunoaşterea acelui examen de licenţă deoarece nu îndeplineaţi condiţiile LEGALE.În opinia mea, acea facultate se face vinovată dar trebuie să aveţi dovezi şi nu cred că veţi putea susţine un posibil proces fără a vă angaja un avocat;
- ar trebui să mergeţi pe 2 piste simultan : să vă completaţi studiile la 4 ani ; să-i acţionaţi în judecată pentru ducerea în eroare şi recuperarea sumei băneşti +celelalte cheltuieli (ce le puteţi dovedi) consumate cu acel examen nelegal de licenţă.
Vă doresc o zi senină!
Ori va terminati studiile, ori renuntati si nu cereti nimic inapoi, pentru ca obligatia de informare era a dv. Trebuia sa stiti ca studiile juridice trebuie sa insumeze 240 de credite, indiferent de facultate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spiru haret Plesa Narcis Plesa Narcis Va rog, daca imi poate spune cineva, cum a ramas cu absolventii de la Spiru Haret? Am terminat in iunie, prin sustinerea si promovarea examenului de lincenta, ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg ordonanta guvernului nr. 10/2009 crystynuta 2 crystynuta 2 Buna ziua! Imi cer scuze daca nu am ales categoria potrivita, dar ma simt putin frustrata si nu stiu ce categorie ar fi trebuit sa aleg, potrivita situatiei in ... (vezi toată discuția)
Eliberare diploma de licenta de la universitatea spiru haret Nimi Nimi Buna ziua, Sunt absolvent al Facultatii de Drept si Administratie Publica din Bucuresti,specializarea Drept,din cadrul Universitatii Spiru Haret,durata ... (vezi toată discuția)