avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna izua,
Tatal meu urmeaza sa faca un imprumut la banca pentru a-mi cumpara in rate o garsoniera. Contractul garsonierei va fi in consecinta pe numele lui. Eu voi plati avansul si ratele dupa ce decedeaza.
Ce solutie exista inainte de a semna actele, astfel ca dupa decesul lui aceasta garsoniera sa imi revina mie? deoarece sotia care o are acuma cu siguranta se va bate pentru ea.
Cel mai recent răspuns: Otilia Elena Turcu , Notar 09:11, 26 Aprilie 2009
Am inteles, deci vom merge la notar si va declara ca eu sunt cel care plateste ratele. Cu banca nu se poate discuta, de 2 ani le tot explic ca nu are legatura cine e proprietar din moment ce se va pune ipoteca pe locuinta.
Deasemenea voi ruga la banca sa treaca numele meu pe fiecare chitanta de plata.
Actul de la notar trebuie neaparat facut inainte de semnarea viitoarelor acte?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2009
m_m, utilizator
cand ati inceput sa platiti aceste rate? pana acum pe ordinele de plata pentru RATELE PLATITE cine figureaza?
Abia saptamana viitoare incepe demararea actelor cu banca si gasirea garsonierei
actul la notar puteti sa-l faceti oricand, nu are relevanta daca faceti inainte de luarea creditului sau dupa aceea.
Despre privilegii asupra imobilelor
ART. 1737 c civ
Creditorii privilegiaţi asupra imobilelor sunt:
2. Acei ce au dat banii care au servit la achiziţia unui imobil. Trebuie însă sa fie constatat într-un mod autentic, prin actul de imprumutare, ca suma era destinată a fi întrebuinţată la aceasta; asemenea trebuie sa fie constatat prin chitanţa vânzătorului ca plata preţului s-a făcut cu banii împrumutaţi.
Asadar sfatul meu e sa faceti un contract de imprumut in conditiile aratate mai sus.
Actul "secret" nu cred ca e o solutie,mai ales ca nu cred sa vi-l intocmesca vreun notar. Ca institutie de drept aceasta ar fi o simulatie, iar sotiei tatalui dvs nu ii veti putea opune nicicand actul secret ei fiindu-i opozabil actul public, adica cel incheiat de tatal dvs cu vanzatorul garsonierei.
Trebuie sa stiti foarte clar un lucru, daca tatal dvs cumpara acel imobil el intra in comunitatea de bunuri. La deces nu veti putea cere instantei decat sa constate in favoarea dvs un dr de creanta, oricat de multi bani ati fi dat pt achizitionarea garsonierei.
ce nu inteleg e de ce trebuie dvs sa achtati ratele dupa deces? cred ca i se va face o asigurare de viata tatalui dvs intrebati banca despre acest lucru si solicitati o copie dupa polita de asigurare.

Alte discuții în legătură

Partaj dupa deces m_m m_m Buna ziua, Tatal meu este la a doua casatorie. Apartamentul in care locuiesc cei doi este cumparat de tatal meu inainte de casatorie. Cum se va face ... (vezi toată discuția)
Succesiune loredana69 loredana69 sunt in proces de stabilire a succesiunii cu sotia tatalui .cum pot sa fac ca aceasta sa recunoasca in instanta ca are o garsoniera cumparata de cei doi in ... (vezi toată discuția)
Posibilitate de vanzare apartament ipotecat ktajaws ktajaws Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema: Doresc sa cumpar prin programul Prima Casa o garsoniera de la sora mea, ce a fost ... (vezi toată discuția)