avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pre-post natal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pre-post natal

Buna ziua am si eu o nelamurire in ceea ce priveste concediu pre-post natal .
Sunt angajata la doua firme (jumate de norma la fiecare) si as dori sa raman in concediu prenatal de la una dintre firme iar la cealalta sa imi continui activitatea atata timp cat sarcina imi permite. Indemnizatia crestere copil o sa o iau de la firma unde vreau sa imi continui activitatea pentru ca acolo am mai mult de un an de vechime. intrebarea mea este cele 42 de zile de concediu obligatorii dupa sarcina trebuiesc luate de la firma de la care o sa beneficiezi de indemnizatia crestere copil? Daca raman in concediu prenatal de la una din firme imi pot continua activitatea la cealalta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nycolyno , utilizator 19:51, 12 Martie 2014
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) nu o luati de la niciuna din firme, ea este platita de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).

2. Pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC trebuie sa suspendati toate contractele individuale de munca (CIM) pe care le aveti.

3. - Legislatia in materie nu prevede ca pe perioada cat beneficiati de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) nu puteti obtine venituri din alte surse.
- Adica se pare ca ati putea sa fiti in concediu de maternitate la o firma dar sa activati la cealalta firma.
- Pentru aceasta ar trebui sa intrebati mai bine la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) cea care aproba si suporta plata indemnizatiei pentru concediul de maternitate.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se depune certificatul de concediu de maternitate atunci cand firma se inchide? teu teu Buna ziua! Sunt insarcinata in 20 saptamani si sunt in concediu de risc maternal (fiind o sarcina cu probleme).Firma la care lucrez inchide incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului flautella flautella Buna ziua.Sunt angajata ca artist instrumentist in Filarmonica ,cu norma de baza si profesor titular cu contract de munca pe perioada nedeterminata in ... (vezi toată discuția)