avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inselaciune telefon replica
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inselaciune telefon replica

Buna ziua! In urma cu ceva timp (aproximativ 10 zile) am comandat un telefon mobil de pe site-ul de cumparaturi online mercador.ro. In anunt se putea citi cum ca telefonul este nou, un samsung galaxy S4 alb, la pretul de 1500 lei.Am optat pentru verificare la livrare , desi conform regulilor celor de la CARGUS, pot doar sa verific daca pachetul contine obiectul specificat.Nu am avut timp sa aprind telefonul, drept urmare peste putin timp am realizat ca este doar o replica.
Am mers la sectia de politie pentru a depune plangere, au cautat in baza de date persoana respectiva si s-a dovedit a fi un student ce locuieste la camin in orasul Cluj Napoca.
Am incercat sa returnez coletul dar nu a fost ridicat,iar persoana respectiva nu mai raspunde apelurilor.
Ce trebuie facut mai departe?
Am sanse sa imi recapat paguba?
Multumesc frumos anticipat
Cel mai recent răspuns: MSAndrei , utilizator 16:11, 13 Martie 2014
M-am exprimat gresit, era vorba despre siteuri de tranzactii intre persoane fizice, va cer scuze!
salut ,

m-am interesat la sursa sigura si iata pasii care trebuie sa-i urmezi .important este sa mai ai AWB-ul intocmit la preluarea coletului .

1. curierul este posibil sa fie implicat si poate acoperii persona care te-a pacalit , asa ca tu trebuie initial sa faci o sesizare la firma de curierat , sa dai nr de AWB , si sa specifici detailat cele intamplate + numele celui care a preluat coletul(al curierului) ,nu al celui care l-a livrat .
in fisa postului curierului , este specificat urmatorul aspect:
daca produsul trimis spre vanzare nu este sigilat din fabrica sau de magazin , curierul este obligat starea a asiste la impacheprodusului , sa-l verifice , si sa intocmeasca un packing-list cu specificatiile constatate in urma verificarii , deasemeni trebuie mentionat faptul ca produsul este sau nu original , si daca prezinta urme de uzura si gradul acestora.
pretul de vanzare trebuie pus si el pe packing-list , si mentionat si in AWB.

sintagma "cu verificare la livare" este cu talc....pentru ca nu ai voie sa desfaci coletul , pana nu platesti , altul este intelesul acestui favor....platesti , verifici coletul , curierul nu are voie sa plece pana nu te declari multumit , si daca nu esti multumit de calitatea produsului , impachetezi coletul la loc , faci alt AWB , platesti returul , si bifezi pe packing-list faptul ca nu esti multumit de produs si soliciti banii platiti pentru produsul primit , si descrii si calitatea produsului .
in felul acesta , firma de curierat blocheaza virarea banilor in contul vanzatorului , sau blocheaza predarea acestora la destinatia lor . banii se pot incasa si fizic , adica cash .apoi astepti raspuns din partea firmei de curierat , dar nu pe mail ca nu va constitui proba in instanta sau la politie , sa fie raspuns trimis prin posta sau prin curierat , fapta care desigur este petrecuta cu ceva vreme in urma , si se va exonera de orice supozitie pe care incerci s-o demonstrezi .

2 . cu plangerea pe care o s-o faci + toate cele descrise mai sus , mergi la politie , faci o plangere , dar pui mai in tema numele curierului , nu al vanzatorului (pentru ca nu stii cine este) , si poate o sa se miste ceva .
doar o plangere , fara un raspuns din partea firmei de curierat(care este o proba serioasa , deoarece firma este oarecum implicata prin agentul lor), nu prea poti misca nimic, ca este cu autor necunoscut....asa ai o pista (persona care a ridicat coletul/curierul) .
cele scrise de mine or sa-ti fie de mare ajutor


P.S. , data viitoare , mare atentie , sarlatani sunt multi si la noi nu este o lege sigura care sa condamne faptele facute pe net .1500 de lei dati asa...oricui , sunt bani multi .


Buna ziua!
Sesizarea la firma de curierat (CARGUS) am facut-o inca din ziua in care am primit coletul.Am luat legatura cu un operator, acesta mi-a zis ca ei nu raspund pentru astfel de intamplari deoarece nu pot recunoaste un fals, inteleg ca dumneavoastra va refereati ca cel care a pregatit produsul pentru expediere (functionarul CARGUS de la Cluj) trebuia sa verifice daca acesta este fals (se putea vedea din codul acela IMEI cred). Dar au scapat repede mi-au zis ca nu raspund pentru asa ceva.
Vanzatorul l-am aflat , l-a cautat un organ al politiei in baza de date si exista la adresa specificata.
Multumesc frumos pentru ajutor!
Daca mai aveti alte sfaturi va ascult cu mare interes, inca o data multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune pe internet Aliss99 Aliss99 In data de joi10 ian am cumparat de pe un site de vanzari un telefon. Am luat legatura cu utilizatorul, mai precis vanzatorul si am stabilit ca telefonul sa-mi ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat de pe olx un telefon care nu corespunde cu ce a fost pe site, iar vânzătorul dă vina pe curier. vreau să fac plângere penală, am șanse de câștig? MelindaT89 MelindaT89 Buna, Am achizitionat zilele trecute un telefon de pe Olx,dupa ce am vazut poze cu telefonul,am primit prin internet factura de achizitie,am fost asigurata ca ... (vezi toată discuția)
Blocare bani ramburs la cargus-urgent curier marianpr marianpr Buna ziua, Un prieten a trimis un produs prin Cargus-Urgent Curier cu plata ramburs. Dupa ce a ajuns coletul la destinatar a platit contravaloarea ramburs. ... (vezi toată discuția)