avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... certificat medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

certificat medical

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care o persoana are 2 locuri de munca, intra in concediu medical, si duce certificatul medical in original la locul de munca unde are norma de baza, beneficiaza de concediu medical si acolo unde are cumul?
Daca da, care este baza legala?
Va multumesc anticipat.
Zi buna in continuare!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:19, 13 Martie 2014
Angajatul are obligatia de a duce concediul medical, atat la functia de baza, cat si la locul unde are functie auxiliara.
In acest sens, originalul concediului medical (exemplarul alb + roz) se duce in locul unde salariatul detine functia de baza. Dar, acelasi medic care a emis concediul medical, va scrie (dupa ce dvs sau medicul face 2 ex copii concediu medical), mentiunea Conform cu originalul + semnatura + stampila medicului emitent pe aceste exemplare, pe care le duceti la functia auxiliara. Noi asa procedam, dar nu stiu sa va indic temeiul legal.
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 33. - Pentru persoana asiguratã care se aflã în douã sau mai multe situaţii prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform prezentei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator.

2. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 72. - (1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical cumul funcție busubianca busubianca Bună ziua, Avem un angajat care are două contracte de muncă, unul cu funcție de bază și unul cumul funcție. In prezent este în concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical levantica levantica Buna ziua, o persoana care are concediu medical la o societate cu 8 ore si la alte doua societati cu 2 ore, are si concediu medical , cum trebuie sa procedeze ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Un salariat are mai multe CIM, la mai multe firme. In situatia in care are un concediu medical acesta va fi platit de toate firmele la care este angajat, sau ... (vezi toată discuția)