avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am luat teapa cu o agentie de modeling.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am luat teapa cu o agentie de modeling.

Buna ziua!
Stiu ca s-a mai pus problema aceasta, dar eu am facut o greseala pe care mi-o asum insa.
In data de 4 ianuarie 2014 am trecut prin magazinul Bucur Obor, cand de odata doi indivizi o fata si un baiat pun mana pe mine...imi spune daca nu cumva doresc un job, eu stiind ca nici pana in acest moment nu am gasit un loc de munca, am accceptat, am fost sus la dumnealor de unde o fata m-a preluat, am semnat prima data o conventie platind si 70 de lei pe o poza care cica va fi publicata pe site-ul lor, in termen de 60 de zile, m-a trimis pe urma acea fata la directoarea agentiei unde m-a imbarligat bine spunandu-mi ca mai are inca o oferta pe langa ce am primit initial, dar ca sa platesc suma de 248 de euro, care consta intr-un album foto profesionist si ca pot sa il fac chiar in acea zi, iar de pe 15 februarie 2014 pot incepe si prima sedinta. Am cerut sa ma uit pe contract inainte, citind contractul, am pus cateva intrebari, dar una singura m-a facut sa semnez si aceea este urmatoarea "Daca vreau sa renunt la contract am vreo datorie fata de agentie?", raspunsul a fost " Nu ai nici un fel de obligatie ", am semnat contractul in final platind doar 100 de euro din cei 248 de euro, restul de bani stabilind ca-i platesc pe perioada contractuala, adica de 1 an de zile., am facut si albumul foto aceeasi zi.
Acasa insa am observat ca de fapt am 2 rate de platit, nu ce stabilisem, pe data de 15 am sunat la aceasta asa zisa directoare si am intrabat-o "Ce se intampla cu contractul meu su daca mai este valabil?" dumneaei mi-a raspuns ca "Dumneata ti-ai platit ratele contractuale?", eu am raspuns "Pai care rate contractuale nu am convenit ca le platesc pe parcursul anului?", "Pai daca nu le platiti o sa va dam in judecata".
Pe data de 29 februarie am fost in magazin sa intreb daca totusi nu cumva este o teapa si am primit aceleasi raspunsuri de la o alta fata de acolo. Din acel moment mi-am dat seama ca este o mare teapa.
Pe data de 6 martie primesc un telefon care ma anunta sa vin sa platesc a doua rata la contract, eu am spus acelasi lucru ca mai sus "Care rate? Eu am
vorbit un lucru cu doamna directoare.", raspunsul a fost "Pai daca asa ati vorbit, asa faceti". Am inchis telefonul, am sunat-o pe doamna directoare, iar aceasta mi-a spus "Platesti ratele contractuale, altfel te dau in judecata", eu am incercat sa-i explic ce am vorbit chiar cu ea si nu mi-a inchis telefonul, sub pretextul ca nu vrea sa continue convorbirea. M-am dus la agentie si am cerut rezilierea contractului, mi s-a spus "Ca nu ti-l reziliez decat daca ne dai cei 148 de euri, altfel te dam in judecata", eu am raspuns "Si eu o sa va dau in judecata pentru inselaciune si abuz de incredere".
Pe data de 8 martie primesc insa mesajul urmator: Notificare Nr. 71 / 08.03.2014 : Prin prezenta va aducem la cunostinta faptul ca nerespectand clauzele stipulate in Contractul de Reprezentare incheiat cu .... aveti obligatia sa va prezentati pana in data de 10.03.2014 sa va platiti rata contractuala. In cazul in care nu va prezentati conform notificarii, suntem obligati sa va trimitem Contractul unui Birou de Avocatura, urmand ca in instanta pe langa suma stipulata in contract sa platiti si penalitati de 983 euro, va multumim pentru intelegere !
Eu as dori sa va intreb ce pot face in acest caz? Pe internet am inteles ca pe unele persoane agentiile le-au dat in judecata, pe altele nu, eu nu mai vreau albumul fot, nu vreau sa ma prezint la dumnealor sa-l ridic si vreau sa reziliez mizeria lor, am luat teapa (care nu o sa o mai repet niciodata) si vreau sa ma lase in pace.
Daca totusi i-as da in judecata acum as avea castig de cauza?
Cine ii desfiinteaza pe acesti indivizi?
De ce autoritatile romane OPC, POLITIE, FISC etc nu iau masuri?
Cel mai recent răspuns: Arghirosu , utilizator 13:53, 11 Ianuarie 2019
Aceste firme dau tepe de ceva ani de zile dar vad ca au trecut la un nou nivel. Daca la inceput doar se multumeau cu bani luati pe acele albume acum vad ca incearca sa obtina cat mai multi bani prin aceste contracte. Cel mai alarmant lucru este ca obtine contracte de inchiriere spatiu in cladiri sa zicem serioase. Acum contractul pe care l-ati semnat numai daca este vazut de un avocat va poate spune care sunt consecintele.
Faceti o plangere la politie, sigur nu sunt straini de asemenea "Firme Fraudace".
Poate cineva de pe acest site va poate indruma mai bine.
O zi buna.
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2014
melania_14, utilizator
Va multumesc frumos pentru sfat! O sa incerc sa iau legatura cu un avocat pana la urma sa vad ce este de facut. Eu poate o sa scap cumva, dar e bine sa nu mai existe asemnea firme de modeling in tara noastra, care dau tepe masive si care nu platesc taxe la statul roman.
Pentru a sti precis ce trebuie sa faci si la ce te poti astepta va trebui ca acel contract sa fie studiat de un expert in contracte sau de un avocat priceput.
Eu am vorbit si am rugat cateva persoane avizate, printre care si un specialist in contracte, sa incerce sa te ajute cu un raspuns punctual complet. Era foarte bine daca se putea vedea si studia acel contract.
Pana atunci insa eu iti raspund :
1) Sa faci o reclamatie folosind textul tau direct pe site la OPC si sa ceri expres ca sa le impuna acestora sa-ti rezilieze contractul si sa-ti returneze sumele pe care le-ai platit catre ei avand in vedere faptul ca scopul lor a fost sa te insele obtinand bani de la tine nicidecum sa-ti deschida niste usi in LUMEA MODEI in care tu sa castigi niste bani;
2) Sa faci o plangere penala (ATENTIE ! => in cadru legal, bine redactata insa) pe care sa o depui tot pe internet catre PARCHETUL de pe LANGA JUDECATORIA SECTOR 2 (pentru ca firma respectiva desfasoara activitati in ZONA BUCUR OBOR ce apartine de SECTORUL 2 BUCURESTI, constituindu-te ca parte civila pentru recuperarea daunelor suportate (in suma de ... xxxxx lei ... totalul pagubelor);
3) Sa initiezi o actiune in instanta unde sa folosesti informatiile pe care le vei primi de la OPC (chiar in cateva zile probabil, pana in 30 de zile) si de la PARCHETUL de pe LANGA JUDECATORIA SECTOR 2 prin ORGANELE de POLITIE de la SECTIA de care apartine Magazinul BUCUR OBOR, in care sa ceri ca prin hotararea ce o vor da sa anuleze acel contract, sa-ti recuperezi sumele cheltuite (chiar si daune intresese + morale). Plangerea penala insa probabil ca va urma un parcurs foarte lent, de cateva luni, pana cand tu vei fi chemat de organele de politie pentru a da o declaratie, moment in care va fi bine sa ai pregatite copii de pe hartiile pe care le ai de la firma aceea, precum si alte probe.
Nu uita sa-ti notezi amanuntele punctual, asa cum le-ai prezentat, pentru a le scrie in ordine cronologica in declaratiile tale ulterioare.
Nu te lasa manipulat la Politie sa ti se dicteze ce sa scrii, pentru a nu se ajunge, din pacate, la urmatoarea solutie incorecta neconforma FAPTELOR si REALITATII : aceea de NEINCEPERE A URMARIRII PENALE !

Succes !
Buna. daca ai pastrat chitanta, contractul, pliantul, scaneaza-le sau fa-le cate o poza. Intra pe [ link extern ] !

De asemenea, iti propun sa intri pe [ link extern ]

si sa oferi o semnatura petitiei. Daca ai posibilitatea sa o trimiti si altora ar fi minunat. Multumesc anticipat :) Numai bine si mult succesc in toate !


Interventie moderator Birou-De-Mediator: daca doriti sa adaugati la ultima postare, va rog folositi butonul Editeaza, in interiorul celor 30 de minute care permit acest lucru. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2015
Admin, administrator
Raspunsul OPC-ului este ... OG 21/1992(r2) articolul 2, alin 2 defineste consumatorul ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii care actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale industriale sau de productie artizanale ori liberale. asa ca : dintr-un contract incheiat cu agentia se castiga o suma de bani si pe cale de consecinta aceasta activitate poate fi considerata o activitate liberala situatie in care nu aveti calitatea de consumator ... si uite asa astia sunt platiti degeaba ...

Alte discuții în legătură

Contract legal sau "smecherie" legala MAR_S MAR_S Buna seara tuturor! Iata ce mi s-a intamplat in urma cu trei luni de zile. Aflandu-ma in zona Obor, am zis sa intru putin prin magazin. Nici nu apuc sa intru ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract modelling Giany86 Giany86 Buna seara! As dori sa primesc niste sfaturi despre cum as putea sa reziliez un contract de publicitate.In data de 10.08.2014 in timp ce eram cu sotia si fiul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract RamonaLoredana RamonaLoredana Am incheiat un contract de reprezentare cu o agentie de publicitate pentru fetita mea la sfarsitul lunii iunie cand a avut loc si sedinta foto pentru ... (vezi toată discuția)