avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am luat teapa cu o agentie de modeling.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am luat teapa cu o agentie de modeling.

Buna ziua!
Stiu ca s-a mai pus problema aceasta, dar eu am facut o greseala pe care mi-o asum insa.
In data de 4 ianuarie 2014 am trecut prin magazinul Bucur Obor, cand de odata doi indivizi o fata si un baiat pun mana pe mine...imi spune daca nu cumva doresc un job, eu stiind ca nici pana in acest moment nu am gasit un loc de munca, am accceptat, am fost sus la dumnealor de unde o fata m-a preluat, am semnat prima data o conventie platind si 70 de lei pe o poza care cica va fi publicata pe site-ul lor, in termen de 60 de zile, m-a trimis pe urma acea fata la directoarea agentiei unde m-a imbarligat bine spunandu-mi ca mai are inca o oferta pe langa ce am primit initial, dar ca sa platesc suma de 248 de euro, care consta intr-un album foto profesionist si ca pot sa il fac chiar in acea zi, iar de pe 15 februarie 2014 pot incepe si prima sedinta. Am cerut sa ma uit pe contract inainte, citind contractul, am pus cateva intrebari, dar una singura m-a facut sa semnez si aceea este urmatoarea "Daca vreau sa renunt la contract am vreo datorie fata de agentie?", raspunsul a fost " Nu ai nici un fel de obligatie ", am semnat contractul in final platind doar 100 de euro din cei 248 de euro, restul de bani stabilind ca-i platesc pe perioada contractuala, adica de 1 an de zile., am facut si albumul foto aceeasi zi.
Acasa insa am observat ca de fapt am 2 rate de platit, nu ce stabilisem, pe data de 15 am sunat la aceasta asa zisa directoare si am intrabat-o "Ce se intampla cu contractul meu su daca mai este valabil?" dumneaei mi-a raspuns ca "Dumneata ti-ai platit ratele contractuale?", eu am raspuns "Pai care rate contractuale nu am convenit ca le platesc pe parcursul anului?", "Pai daca nu le platiti o sa va dam in judecata".
Pe data de 29 februarie am fost in magazin sa intreb daca totusi nu cumva este o teapa si am primit aceleasi raspunsuri de la o alta fata de acolo. Din acel moment mi-am dat seama ca este o mare teapa.
Pe data de 6 martie primesc un telefon care ma anunta sa vin sa platesc a doua rata la contract, eu am spus acelasi lucru ca mai sus "Care rate? Eu am
vorbit un lucru cu doamna directoare.", raspunsul a fost "Pai daca asa ati vorbit, asa faceti". Am inchis telefonul, am sunat-o pe doamna directoare, iar aceasta mi-a spus "Platesti ratele contractuale, altfel te dau in judecata", eu am incercat sa-i explic ce am vorbit chiar cu ea si nu mi-a inchis telefonul, sub pretextul ca nu vrea sa continue convorbirea. M-am dus la agentie si am cerut rezilierea contractului, mi s-a spus "Ca nu ti-l reziliez decat daca ne dai cei 148 de euri, altfel te dam in judecata", eu am raspuns "Si eu o sa va dau in judecata pentru inselaciune si abuz de incredere".
Pe data de 8 martie primesc insa mesajul urmator: Notificare Nr. 71 / 08.03.2014 : Prin prezenta va aducem la cunostinta faptul ca nerespectand clauzele stipulate in Contractul de Reprezentare incheiat cu .... aveti obligatia sa va prezentati pana in data de 10.03.2014 sa va platiti rata contractuala. In cazul in care nu va prezentati conform notificarii, suntem obligati sa va trimitem Contractul unui Birou de Avocatura, urmand ca in instanta pe langa suma stipulata in contract sa platiti si penalitati de 983 euro, va multumim pentru intelegere !
Eu as dori sa va intreb ce pot face in acest caz? Pe internet am inteles ca pe unele persoane agentiile le-au dat in judecata, pe altele nu, eu nu mai vreau albumul fot, nu vreau sa ma prezint la dumnealor sa-l ridic si vreau sa reziliez mizeria lor, am luat teapa (care nu o sa o mai repet niciodata) si vreau sa ma lase in pace.
Daca totusi i-as da in judecata acum as avea castig de cauza?
Cine ii desfiinteaza pe acesti indivizi?
De ce autoritatile romane OPC, POLITIE, FISC etc nu iau masuri?
Cel mai recent răspuns: Arghirosu , utilizator 13:53, 11 Ianuarie 2019
Din pacate, tu comiti o greseala acuzand pe nedrept agentiile de modeling. Aceia sunt niste escroci, nu au facut in viata lor modeling, sunt doar o agentie de prestari servicii care isi muta sediul dintr-o locatie in alta si traiesc din taxa de inscriere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract legal sau "smecherie" legala MAR_S MAR_S Buna seara tuturor! Iata ce mi s-a intamplat in urma cu trei luni de zile. Aflandu-ma in zona Obor, am zis sa intru putin prin magazin. Nici nu apuc sa intru ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract modelling Giany86 Giany86 Buna seara! As dori sa primesc niste sfaturi despre cum as putea sa reziliez un contract de publicitate.In data de 10.08.2014 in timp ce eram cu sotia si fiul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract RamonaLoredana RamonaLoredana Am incheiat un contract de reprezentare cu o agentie de publicitate pentru fetita mea la sfarsitul lunii iunie cand a avut loc si sedinta foto pentru ... (vezi toată discuția)