avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Delegare atributii presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Delegare atributii presedinte

am o problema: suntem o asoc doar pe o scara, zilele urmatoare presedintele trebuie sa plece din tara pt o perioada(1-3luni), nu ar fi nimeni care sa ii tina locul...
1/poate comitetul sa hot. ca "interimatul" pe aceasta perioada sa fie preluat de cineva din familia presedintelui? ( fiind la curent cu toate cele din asoc - negocierile in curs cu firmele pt hidroizolare terasa scarii / negocieri acte aditional cu firma GSM care detin antene pe bloc / alte chestii legate de asoc)
2/sau daca se face tabel nominal in loc de AG si lumea semneaza ca sunt de acord,,, se poate acest "interimat"?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:57, 13 Martie 2014
Conform norme in vigoare
HG nr 1588/2007 Art. 18. -

(7) In cazul in care presedintele se afla in imposibilitatea de a-si exercita atributiile, acestea vor fi indeplinite de catre un vicepresedinte, numit de presedintele asociatiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv, urmand ca in termen de 90 de zile de la data cand s-a constatat indisponibilitatea sa fie convocata o adunare generala pentru a alege un nou presedinte.
cavallis a scris:
1/poate comitetul sa hot. ca "interimatul" pe aceasta perioada sa fie preluat de cineva din familia presedintelui?

Nu, nu este legal. Presedintele poate desemna un membru al comitetului sa conduca asociatia cat lipseste, numindu-l vicepresedinte. Sigur ca este bine daca cineva din familia presedintelui poate ajuta si o poate face neoficial, ajutandu-l pe vicepresedinte.
2/sau daca se face tabel nominal in loc de AG si lumea semneaza ca sunt de acord,,, se poate acest "interimat"?

Puteti face o scurta adunare generala, cu un singur punct la ordinea de zi: alegerea presedintelui. Si in aceasta adunare alegeti-l ca presedite pe acel membru din familia presedintelui care pleaca ori a plecat deja in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retributie vicepresedinte vicar vicar Buna ziua un vecin mi-a spus ca a vorbit cu un presedinte de bloc(nu cel de la noi) vis-a-vis de salariul vicepresedintelui, cum ca acesta nu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Realegere comitet executiv? goby goby In martie 2014 am avut ad. gen de alegeri. Comitetul Executiv este format din trei persoane:presedinte, vicepresedinte , membru.Nr. membrilor in CE este de 3 ... (vezi toată discuția)