avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizii medicale asupra capacitatii de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizii medicale asupra capacitatii de munca

BUna seara,

Stiu ca pensiile de urmas, ajutorul de inmormantare si alte drepturi de care cetateanul nu a stiut sau nu a depus documentatia pt. ele, le poate solicita in maxim 3 ani apoi pirde acest ajutor dreptul.

Intrebarea mea e in legatura cu certificatul de handicap daca mai pot face ceva..

Sotul are CERTIFICATE de incadrare in grad de handicap din 2007 pana in prezent eliberatede:
CONSILIUL LOCAL Bucuresti Sector 4. COMISIA DE EVALUARE A PERSOANELOR CU HANDICAP PENTRU ADULTI

Nu am stiut ca poate beneficia si de pensie pana in toamna anului trecut cand am aflat si noi de la o doamna, care nea indemnat sa mergem cu CERTIFICATUL de incadrare in grad de handicap obtinut de la CONSILIUL LOCAL Bucuresti Sector 4. COMISIA DE EVALUARE A PERSOANELOR CU HANDICAP PENTRU ADULTI la:

CABINETUL DE EXPERTIZA MEDICALA A CAPACITATII DE MUNCA NR.2 SECTOR 4 ca sa obtinem DECIZIA MEDICALA ASUPRA CAPACITATII DE MUNCA
si aceasta decizie sa o depunem la casa de pensii. De unde a obtinut o pensie de 350 roni.

Ma intreb daca poate sa prezinte CERTIFICATELE din 2011 si 2012 de incadrare in grad de handicap CABINETULUI DE EXPERTIZA MEDICALA A CAPACITATII DE MUNCA pt a obtine DECIZIi MEDICALE ASUPRA CAPACITATII DE MUNCA pt ani 2011-2011 si sa solicitam casei de pensi sa restituie pensia din urma, de care noi nu am stiut ca putem beneficia. Sau exista o alta modalitate?

Va Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: mirela 20 , utilizator 15:11, 14 Martie 2014
Orice fel de pensie se acorda de la data solicitarii, nu retroactiv.
Aha, deci e pierduta. Multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap bengeaandreea bengeaandreea am o bunica care acum 6 ani a avut o comotie cerebrala,in urma careia i s-a descoperit un hematom la creier si a fost operata.Dupa operatie,aceasta a ramas ... (vezi toată discuția)
Se poate sista pensia pe caz de boala???? misselly misselly Buna ziua!As avea marea rugaminte sa ma ajutati si pe mine cu cazul mamei mele.Mai intai o sa va prezint toate datele pe care le detin:mama a lucrat din 1981 ... (vezi toată discuția)
Art, 85 dinl448/2006;articolul 85 (1) …... (4) comisia de evaluare ... Fan Ilaș Fan Ilaș Art, 85 dinL448/2006;Articolul 85 (1) …... (4) Comisia de evaluare este organ de specialitate al consiliului judetean, dupa caz, al consiliului local al ... (vezi toată discuția)