avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in pretentii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in pretentii


Buna ziua ,

As dori sa supun o speta neclara mie : in anul 2009 doua persoane au intocmit un inscris sub semnatura privata intitulat "contract de imprumut -antecontract de vanzare -cumparare pentru niste loturi de pamant prevazute intr-un testament precum si pentru jumatate de casa ( cele doua parti fiind surori ) .Conform prevederilor daca o parte nu-i dadea suma de bani dupa un , partea cealalta trebuia sa intre in posesia bunurilor specificate in chitanta . Dupa 2 ani in care nu a primit banii ,partea pagubita a intentat un proces pentru a se da o hotarare care sa tina loc de act autentic . Instanta dupa 2 ani de proces a constatat nul antecontractul de vanzare cumparare, decizie irevocabila .
Intrebarea mea este : partea care a intentat acest proces mai poate deschide o alta actiune tot in baza acelui act , eventual pe pretentii ? Sau odata cu anularea acelui antecontract nu mai poate actiona ? In plus s-au depasit si cei 3 ani in care se putea deschide actiune in pretentii .
Va multumesc anticipat pentru amabilitate.

Cu stima
Cel mai recent răspuns: asanacheromel , utilizator 10:28, 18 Martie 2014
Revin cu aceasta speta , in speranta ca cineva ma poate ajuta :
Daca s-a depus o contestatie in anulare speciala la aceasta decizie irevocabila in recurs , odata cu intampinarea se pot depune si alte inscrisuri noi sau se poate doar specifica in intampinare eventuala lor prezentare in cazul admiterii in contestatie .
Din experienta dvs. daca contestatia in anulare se judeca de acelasi complet care a judecat si recursul isi pot modifica sentinta data anterior ?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare speciala - hotarare care sa tina loc de act autentic asanacheromel asanacheromel Va rog : ce sanse sunt sa fie admisa o contestatie in anulare speciala la un recurs pronuntat de un Tribunal , in cazul in care instanta de recurs a anulat ... (vezi toată discuția)
Finalitatea unei contestatii in anulare asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa-mi explicati care este sensul unei actiuni de CONTESTATIE IN ANULARE cu privire la un proces . Daca exista o hotarare ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare - recurs asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-o problema . Intr-un proces privind o hotarare care sa tina loc de act autentic , s-a dat o sentinta irevocabila in ... (vezi toată discuția)