avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Inspectori ITM corupti
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Inspectori ITM corupti

Buna ziua,

Sunt angajat al unei societati cu NUME as zice urias in Iasi, lucrez de 6 luni cu acestia, salariul e destul de ok, insa angajatorul refuza sa faca contracte de 8 ore,toti avem contract de part-time, singurul avantaj este ca se dau banii la timp si fara intarzieri,as dori sa plec de aici,dar nu gasesc in alta parte firme cat de cat serioase.
O sa trec direct la subiect :

In urma cu ceva zile a fost o cearta ,noi angajatii cu magnatul patron, cauza fiind nerespectarea normelor de siguranta in santier, ridicam blocuri de 9-10 etaje in buricul iasului, iar schele sunt prinse in pereti prin sudare cu fatada,nu cum se face normal X-(, nu exista scari intre etajele schelei si la fiecare etaj exista doar un panel si ala din scandura prefabricata, la etajul 7-8 ti se taie picioarele pentru ca nu ai protectie, deloc, daca sufla vantul mai tare schela se clatina si risti sa cazi :(
Ieri un coleg a chemat din nou ITM sa i-a masuri, insa inspectorii din iasi sunt corupti, am vazut cu ochii mei cand i-a dat bani patronul ca sa taca, si radea la noi.
Cum e posibil ca in anul 2014 sa faci asa ceva, eu nu stiu,ce inspector de la ITM mai esti daca nu protejezi muncitorii, mai ales ca se lucreaza la inaltime.
Eu nu stiu ce sa mai fac, daca plec de aici ,nu gasesc nicaieri care sa dea banii la timp, e plin de tepari, iar sa gasesti lucrari pe cont propriu nici vorba, ma duc la munca ca la inmormantare, :((
Am scris acest mesaj cu speranta ca poate va vedea o persoana cu functie si care sa i-a masuri cu acesti magnati care iau milioane de euro fara sa le pese ca tot muncitorii le fac banii,putin respect:((
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:51, 14 Martie 2014
Depuneti o sesizare la DNA sau la Inspectia Muncii pe acest aspect.
Faceti o sesizare scrisa la ITM, cu nr. de inregistrare data, in care prezentati pe larg situatia existenta la locurile de munca. Sesizarea daca va fi semnata de mai multi lucratori, va avea un grad mai ridicat de autenticitate.
Daca nu puteti prezenta documente certe din care sa rezulte ca "inspectorii ITM sunt corupti" este corect sa nu folositi termenul de corupt. O sesizare in acest sens la parchet, instanta de judecata sau la inspectia muncii, fara ca dvs. sa puteti proba cele afirmate, se poate intoarce foarte usor impotriva dvs.
In alta ordine de idei, montarea schelelor fixe la cvartalele de locuit se realizeaza de catre constructor cu respectarea unor proiecte tehnice de executie intocmite de catre proiectanti autorizati.
Schelele mobile utilizate in constructii sunt realizate tot in baza unor proiecte tehnice de executie, sunt autorizate de tip conform normelor in vigoare, sunt livrate de catre constructor cu declaratie de conformitate pentru tipul respectiv, certificat de calitate pentru echipamentul tehnic livrat, instructiuni de montaj si de utilizare.
Pentru realizarea in teren a schelelor mobile, angajatorul numeste prin decizie scrisa un lucrator - responsabil cu montarea acestora in santier.
Primul sesizat de catre dvs. in cazul nerespectarii normelor ssm la montarea schelelor trebuie sa fie acest responsabil desemnat responsabil, prin decizie, de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosire schele Diana Resiga Diana Resiga Buna ziua, pentru montarea si apoi folosirea unei schele mobila cu inaltimea de lucru de 8-9 m este necesar un curs de schelar conform normelor SSM ale ... (vezi toată discuția)
Legislatie ssm - montare schela in santier de ctii. misu1972 misu1972 Buna ziua, Am de montat o schela intr-un santier de constructii......dupa montare trebuie o firma specializata sa omologheze schela sau o pot face eu ... (vezi toată discuția)